Acasă Actualitate Rată de infectare uriașă într-o localitate din vestul țării: „Riscul epidemiologic este...

Rată de infectare uriașă într-o localitate din vestul țării: „Riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”

581
DISTRIBUIȚI

Localitatea Toplița din județul Hunedoara a intrat marți în carantină după ce rata de infectare a populației a depășit pragul de 27 persoane infectate la mia de locuitori. Autoritățile județene vorbesc despre o situație gravă, potrivit Mediafax.

Localitatea Topliţa din judeţul Hunedoara a intrat în carantină după ce numărul cazurilor de infectare a crescut foarte mult. Carantina este impusă timp de două săptămâni începând de marți.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență-Hunedoara, convocat de prefectul județului, Călin-Petru Marian, a decis să instituie începând cu data de 05 ianuarie 2021, pentru o perioadă de 14 zile, carantinarea zonală în localitatea Toplița aparținătoare comunei Toplița județul Hunedoara. Măsura a fost luată în urma analizei situației epidemiologice generată de coronavirusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidență a cazurilor active de 27,32 la 1000 locuitori. Potrivit medicilor specialiști, riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în cazul în care nu se respectă măsurile legale în vigoare”, a anunțat Prefectura județului Hunedoara.

Comentarii

comentarii