Acasă Actualitate Ratele de infectare au trecut de 1,5 în trei comune timișene. De...

Ratele de infectare au trecut de 1,5 în trei comune timișene. De vineri, acestea vor avea restricții suplimentare

DISTRIBUIȚI

Joi, 6 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit pentru a actualiza anexele cu restricții pe localități, întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile. Singurele modificări operate privesc Nițchidorful, Voitegul și Gottlobul, care au intrat pe anexa 4, după ce ratele de infectare în aceste comune au depășit pragul „scenariului galben”, de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Noile măsuri se vor aplica începând de vineri.

Ultima ședință similară a CJSU Timiș a avut loc marți. Conform hotărârii de atunci, pe anexa 1 (rate de peste 7,5) era o singură comună, pe anexa 2 (rate între 4 și 7,5) erau 11 UAT-uri, pe anexa 3 (rate între 3 și 4) erau altele 11, iar pe anexa 4 (rate între 1,5 și 3) erau 29. Acum, doar s-au mai adăugat trei comune pe ultima anexă.

Vă amintim că în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. La rate de sub 1,5, este limitat la 50% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc, cinematografelor și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe galben” limitarea este la 30%, iar „pe roșu” accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Comentarii

comentarii