Acasă Actualitate Raţia meniului la cantinele şcolare, la fel pentru pitici, ca şi pentru...

Raţia meniului la cantinele şcolare, la fel pentru pitici, ca şi pentru Guliver

DISTRIBUIȚI

Prânzul la cantina şcolilor din Timişoara este excepţional, cu gust, bine echilibrat caloric, curat, nu au fost cazuri de îmbolnăviri. Numai că a fost sesizată o problemă care ţine de cantitatea meniului. Pentru că toate porţiile sunt la fel, atât la cei de la clasa I, care au 6-7 ani, cât şi pentru liceeni, care la 18-19 de ani, parcă ar dori ceva mai mult în farfurie.

Nu dăm numele liceului, pentru că situaţia este aceeaşi în absolut toate cantinele şcolilor din ţară, ci doar ceea ce ne-a sesizat o mămică:

”Cantina de la şcoală ne-a fost întotdeauna de un mare folos. Ştiu că este mâncare curată, bună, bine pregătită, cu gust. Din clasa a VI-a, copilul mănâncă la cantină şi este foarte bine, pentru că are oră fixă de masă. Meniul este variat şi chiar mai gustos decât acasă. La prânz au supă de pui, ciorbă a la grec, ciorbă rădăuţeană, supă de roşii, carne de pui/şniţele pane cu piure de cartofi sau cu sote de mazăre în bulion, ciulama din piept de pui, pilaf cu orez, grătar de porc, cârnăciori, gulaş, fructe, dulciuri în cantitatea optimă.

Problema este, încă, cantitatea de hrană din farfurie, pentru că toate porţiile sunt la fel de mari/ sau pentru unii, mici. Adică, farfuria unui copil de 7 ani conţine acelaşi gramaj ca şi pentru cel de la liceu.

Apare o problemă: cei mici lasă în farfurie uneori aproape întreaga mâncare, în timp ce liceeni se uită … ”galiş” în farfurie.

Desigur, dacă cei mari mai cer supliment, primesc. Numai că unii sunt mai ruşinoşi şi … pleacă de la cantină … aşa cum le place nutriţioniştilor. Cu senzaţia de foame.

Nu ştiu ce soluţii ar putea exista. Am vrut să sesizez aspectul, pentur că este generalizat”, spune doamna Miruna A. din Timişoara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii