Acasă Politica Raul Ambruș, „liberalul userist” din Consiliul Local Timișoara, exclus până la urmă...

Raul Ambruș, „liberalul userist” din Consiliul Local Timișoara, exclus până la urmă din PNL

949
DISTRIBUIȚI

În seara zilei de 1 noiembrie, PNL Timiș anunță că a fost aprobată excluderea din partid a lui Raul Ambruș. Este vorba despre consilierul local din Timișoara care, în ultima vreme, după ce a pierdut la „rejucare” președinția organizației municipale, i-a ajutat pe cei din USR PLUS să aibă majoritate în CLT. În iulie, acesta fusese și suspendat, pe o perioadă de șase luni.

Cel mai recent, Ambruș s-a dovedit decisiv în „controversata” aprobare a taxelor și impozitelor pe 2021, când votul a fost reluat „din motive tehnice”, pentru că doi useriști nu au votat la timp. La reluarea procedurii, au fost 14 voturi „pentru” – ale celor 13 consilieri locali USR PLUS și al lui Ambruș. Acel vot s-a lăsat și cu plângeri la prefectură, atât din partea social-democraților, cât și din partea liberalilor.

„Biroul Politic Județean al PNL Timiș a aprobat, astăzi, prin vot secret, sancționarea cu excluderea din partid a lui Raul Ambruș, ales pe lista de Consiliu Local Timișoara. Procedura de excludere a fost îndeplinită, dl Ambruș fiind invitat să își susțină punctul de vedere, însă nu a participat”, se arată în ultima postare pe Facebook a PNL Timiș.

Decizia de excludere, înaintată de Biroul Politic Local PNL Timișoara către BPJ PNL Timiș, are la bază „mai multe abateri pe care dl Ambruș le-a avut la alegerile interne din luna iulie 2021”, dar și „nerespectarea deciziei grupului PNL din CL Timișoara cu privire la majorarea taxelor și impozitelor pentru anul 2022”, asupra căreia liberalii s-au public exprimat împotrivă.

Comentarii

comentarii