Acasă Actualitate Râul Bega a fost plin de “deşeuri” inedite.16 echipe s-au întrecut cu...

Râul Bega a fost plin de “deşeuri” inedite.16 echipe s-au întrecut cu bărci confecționate din carton, pet-uri sau din plastic – foto

DISTRIBUIȚI

O cursă a reciclării s-a desfăşurat în Timişoara, pe râul Bega. Editia 2022 a „Make it!Race it! Recycle it!” cursa trăsnită a ambarcațiunilor din materiale reciclabile, este singura competiție de acest gen din Romania și militează pentru un stil de viață prietenos cu mediul. Mai mulţi tineri s-au întrecut în bărci făcute din materiale reutilizabile. Unii au participat pentru prima dată la un astfel de eveniment, în timp ce alţii… au deja o experinţă vastă în spate. Toţi au avut însă acelaşi scop: să se distreze şi să încurajeze reciclarea.

Râul Bega a fost plin de “deşeuri”… inedite. Peisaul a fost colorat de bărci făcute din carton, plastic sau PET-uri reciclate.

Participanţii au avut emoţii. Cel mai mare test a fost ca barca să plutească pe apă. Dar după multă muncă a venit şi răsplata. 16 echipe s-au înscris la ediţia de anul acesta. Concurenţii au fost urmăriţi de pe margine de zeci de timişoreni.

Evenimentul a fost un exerciţiu de educaţie ecologică, cu un beneficiar principal: mediul înconjurător. Un antrenament binevenit, în condiţiile în care România este pe penultimul loc în UE atunci când vorbim despre reciclare.

Comentarii

comentarii