Acasă Actualitate Râul Bega va fi ecologizat de deșeurile de plastic pe km 2...

Râul Bega va fi ecologizat de deșeurile de plastic pe km 2 amonte de Timișoara

DISTRIBUIȚI

În data de 7 aprilie 2022, începând cu ora 9:00, va avea loc o acțiune de ecologizare a canalului Bega, tronsonul: râul Bega km 2 amonte de Timișoara – km 4 (pod rutier Ghiroda).

Scopul este stoparea poluării cu plastic a apelor de suprafață și malurilor apelor. Acțiunea este organizată de Asociația Multisalva Satu Mare în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și Administrația Bazinală de apa Banat Timișoara, în cadrul proiectului ”Urmăriți Plasticul de la sursă până la mare: Planul de acțiune integrat Tisa-Dunăre pentru eliminarea poluării cu plastic a râurilor”.

Prin această acțiune se dorește schimbarea comportamentului populației prin responsabilizare individuală, în ceea ce privește stoparea poluării cu plastic a apelor de suprafață și necesitatea protecției mediului înconjurător.

Poluarea cu plastic este o problemă care este recunoscută la nivel mondial. În vederea combaterii poluării cu plastic, șefii de stat, miniștrii mediului și alți reprezentanți din 175 de națiuni au susținut o rezoluție istorică numită „Încheierea poluării cu plastic: către un instrument obligatoriu din punct de vedere juridic la nivel internațional”,  la Adunarea ONU pentru Mediu (UNEA-5) în data de  02 martie 2022 la Nairobi pentru a pune capăt poluării cu plastic și a încheiat un acord internațional obligatoriu din punct de vedere juridic până în 2024 – a explicat Petru Opruț, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, miercuri 6 aprilie 2022.

 

Comentarii

comentarii