Acasă Actualitate Război cu Primăria Timişoara, pe strada Pepinierei

Război cu Primăria Timişoara, pe strada Pepinierei

547
DISTRIBUIȚI

Un război cu procese în instanţă s-a declanşat între Primăria Timişoara şi 12 proprietari de garaje de pe strada Pepinierei. Cetăţenii nu au fost de acord să îşi dărâme garajele, aşa cum au fost atenţionaţi şi, prin urmare, au chemat în judecată primăria şi CLT şi ei ameninţă şi cu DNA.

Oamenii susţin că ei sunt proprietari legali cu înregistrare în CF, un drept dobândit prin contract de vânzare cumpărare. “Hotărârea CLT nr. 323 din 2017 este netemeinică şi nelegală şi trebuie anulată, pentru că ne vatămă dreptul de proprietate asupra imobilului înscris în CF”, se arată în expunerea de motive înregistrată de către proprietari  la Tribunalul Timiş. Oamenii sunt revoltaţi, fiindcă  primăria nici măcar nu a încercat să îi despăgubească pentru proprietatea lor. Din păcate, situaţia este foarte “tăioasă”. Dacă proprietarii ar fi fost de acord cu demolarea, primăria ar fi executat lucrările pe cheltuiala proprie, în caz contrar, demolarea garajelor se va face pe cheltuiala proprietarilor, dacă instanţa va da câştig de cauză autorităţilor locale. Oricum, dărâmarea construcţiilor începe marţi, 6 martie, iar proprietarii care au ajuns în instanţă se pare că vor rămâne cu garajele în picioare, până când instanţa va da verdictul final.

„Vă atenţionăm că în caz de neconformare vom fi nevoiţi să demontăm noi uşa garajului şi s-o evacuăm de pe amplasament, împreună cu toate bunurile din garaj, dar nu vom fi răspunzători de pierderea sau deteriorarea acestora”, se arată în somaţia Primăriei Timişoara lipită de uşile garajelor.

„Prin demolarea fără acordul nostru şi a unei prealabile despăgubiri, vă angajaţi răspunderea penală toţi cei care sunteţi implicaţi în această operaţiune…. Întrucât toate aceste infracţiuni concurente sunt incidente în acţiunea pe care aţi afişat că o duceţi la  îndeplinire împotriva dreptului nostru de proprietate imobiliară, suntem dispuşi să ne adresăm organului penal DNA, pentru că faptele aparţin unor persoane cu atribuţii de conducere la nivelul Municipiului Timişoara şi solicităm să vă abţineţi până ce se va pronunţa în speţă instanţa de judecată”, se arată în răspunsul proprietarilor trimis Primăriei Timişoara.

Pe de altă parte, unii proprietari de pe strada Pepinierei susţin că cei 12 care nu au fost de acord cu demolarea sunt rău-voitori. Acolo trebuie să fie construite 111 locuri de parcare şi plantaţi 40 de pomi. „Banii sunt alocaţi de către primărie, iar utilajele aşteaptă. Totul este pregătit, iar acum unii pun piedici că aşa suntem noi oamenii”, spune Gheorghe Bodeanu.

 

Comentarii

comentarii