Acasă Editorial Război deschis în PNL Timiș!

Război deschis în PNL Timiș!

2918
DISTRIBUIȚI

De parcă nu ajungeau războaiele între PNL – PSD, cele între primărie și alte instituții publice, cele între ”culți” și ”alți culți” (TCCE2021), între puținii cetățeni ai Timișoarei (suntem sub 400 000, un oraș prea mic pentru lumea mare), avem, acum, un altul. În seara zilei de joi, 15 februarie ac, la sediul PNL Timiș era anunțată ședința biroului PNL. La întâlnire au mers și doi fondatori ai PNL Timiș, Viorel Coifan și Ovidiu Drăgănescu, dar și peste 20 de primari, chipurile, neinvitați. Halal democrație, să spui că Viorel Coifan, seniorul PNL Timiș, fost președinte CJT, fost deputat (singurul care l-a înfruntat pe ticălosul Băsescu, când era ministrul transporturilor) nu poate participa! Este, în prezent, membru în CJT. Și, la fel, același tratament față de Ovidiu Drăgănescu, fost prefect liberal, fost secretar general al PNL România. Aceștia doi au fost invitați de domnul Nicolae Robu SĂ IASĂ AFARĂ DIN SALĂ! Stupoare! Câțiva primari au reacționat spontan și au ieșit și ei, chemându-i înapoi! ”Domnule Robu, Viorel Coifan este un simbol al PNL” a spus primarul Dănuț Groza, iar Robu a ”trântit ușa în basul vorbitorului”: ”Nimeni nu este simbol, suntem oameni!”. Daaaa? Au întrebat câțiva prieteni pentru un ”concurs”, atunci, de ce oare domnul Robu își face, mereu, lista reușitelor profesionale, ca pe un laudatio propriu, iar ceilalți trebuie să asculte?

20 de primari indignați, între care, Alin Nica, Dănuț Groza, au cerut respect din partea conducerii, transparență, respect, libertate de exprimare. Au cerut repunerea în drepturile de președinți ai PNL, la nivelurile locale, așa cum erau primarii, revenirea la situația anterioară alegerilor pe organizații. Alina Gorghiu a avut o intervenție de negociere, a încercat să tempereze tonurile (ambelor tabere), iar Marilen Pirtea a tras semnalul de alarmă pentru așezarea la masa medierii. Aș fi așteptat, recunosc, ca spectator și ”martor de la distanță”, ca parlamentarii de Timiș să fie mai tranșanți, fermi, vocali. Pavel Popescu este ca un mic valet al prezentului, învață să ducă tava, dar tava lui nu este din argint masiv, este o copie, un fals al politicii, este neautentic! Pavel este doar un ”Paveluț” al politicii mari, fără glas. Data viitoare, sper că nu va mai fi pe liste… ca și Alin Popoviciu, să pot vota, din nou, un PNL autentic, nu o șaradă.

Războiul din PNL nu folosește nimănui! Ba, da. Folosește puterii, PSD-ului, care asistă și se amuză, ba, mai folosește USR-ului în goana spre caii mari, și mai folosește oricui este indecis. Alegerile pentru Parlamentul European bat la ușă (mai 2019), la fel ca și cele pentru Președinția României (decembrie 2019), țara este în criza emigrației propriei populații spre vest și a imigrației asiatice spre România. Țara are de sărbătorit centenarul Marii Uniri în decembrie 2018, iar noi suntem mai dezbinați decât triburile migratoare, din perioada evului mediu îndepărtat.

Suntem sălbatici, ne jignim, ne călcăm în picioare, dar mai ales, ne călcăm cuvântul de onoare. Valabil pentru cei care-l au, cumva…

PNL: pace, pace! Era un joc infantil, cândva, ce clama: ”Pace, pace, frate!” Era un joc pentru copii.

Comentarii

comentarii