Acasă Actualitate Război între PSD și Alin Nica?

Război între PSD și Alin Nica?

DISTRIBUIȚI

Social-democrații timișeni au cerut demiterea sau demisia lui Alin Nica din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate. Ei îl acuză pe șeful Consiliului Județean Timiș că a fost fost declarat în conflict de către Agenția Națională de Integritate.

”Lupul, paznic la oi. Cam așa se rezumă situația președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, iar în același timp Nica este membru în Consiliul Național de Integritate, for de supraveghere a ANI. Consiliul Național de Integritate este numit de către Senatul României, iar Alin Nica a fost nominalizat pentru ocuparea acestei funcții de către Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România în 2021. Doi ani mai târziu, Agenția Națională de Integritate dă un comunicat prin care anunță problemele președintelui Consiliului Județean Timiș”, anunță PSD Timiș, care folosește un anunț al ANI din ianuarie 2023.

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, […] De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal[…].”, se spune în anunțul ANI din ianuarie, conform PSD.

Poziția social-democraților vine la o zi după ce doi consilieri județeni au fost, de asemenea, acuzați de incompatibilitate. Acum, PSD cere demiterea lui Nica din funcția deținută în Consiliul Național de Integritate. De asemenea, spune că onorabil ar fi ca Nica să plece singur.

”Alin Nica nu este singurul PNL-ist asupra căruia se abat norii negri ai integrității, o întreagă clică din jurul său fiind în aceeași situație: consilieri județeni, municipali, directori de instituții publice, membri în consilii de administrație, toți sunt clienții ANI. Dacă sunt vinovați sau nu, vor decide instanțele de judecată, însă cazul lui Alin Nica este unul cu totul special. Tocmai de aceea, am solicitat Biroului Permanent al Senatului și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al CNI, instituție din care ar fi trebuit să demisioneze din momentul în care i s-a adus acuzația de conflict de interese. Pentru demisie, însă, e nevoie de onoare, dar pentru Alin Nica onoarea este doar un cuvânt din dicționar”, se mai spune în poziția PSD.

Nica îi răspunde lui Simonis. Îl acuză că abate atenția publicului de la nevoile comunității și că lansează ”fumigene de tip PSD”

Lansează fumigene de tip PSD, abate atenția de la problemele comunității  și se folosește de acuzații neconfirmate în rapoartele ANI, este răspunsul oferit de Alin Nica la solicitările lansate de Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, de demisie sau demitere din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate.

Mai mult, ANI a constatat că cele două acuzații nu se confirmă, conform lui Nica.

”Deputatul Alfred Simonis a făcut o declarație politică, o nouă fumigenă de tip PSD. Nu sunt nici în conflict de interese și nici incompatibil, iar acest lucru este atestat chiar de către raportul Agenției Naționale de Integritate, raport redactat înainte de clasarea dosarelor, adică înainte de închiderea lor definitivă”, spune Nica.

De fapt, Simonis vrea să abată atenția de la nevoile reale ale comunității.

”Deputatul Simonis abate atenția publicului, ca de obicei, de la nevoile reale ale comunității. În timpul alocat cererii de demisie din cauza unor probleme imaginare, deputatul ar fi putut să își mobilizeze colegii de la Ministerul Transporturilor să facă ceva, orice, cu Centura Timișoara Sud. Adevărul este că nu mă aștept la lucruri constructive din partea PSD. E meteahna lor de mulți ani, să atace mult și gratuit în loc să aducă o schimbare pozitivă în viețile cetățenilor”, mai spune președintele CJT.

 

Comentarii

comentarii