Acasă Actualitate Răzbunarea primarului Nicolae Robu pe presa incomodă: dărâmarea chioșcurilor de ziare. Ultimul...

Răzbunarea primarului Nicolae Robu pe presa incomodă: dărâmarea chioșcurilor de ziare. Ultimul demolat, în zona Dâmbovița

2918
DISTRIBUIȚI

Lupta primarului Timișoarei Nicolae Robu cu presa incomodă a atins un nivel greu de imaginat. Pentru că nu poate cenzura articolele, primarul a decis să cenzureze modul în care ziarele ajung la cititori. Prin urmare, chioșcurile de ziare din Timișoara dispar din ce în ce mai repede. Ultimul caz este al unuia din zona Dâmbovița. Chioșcul de ziare a fost desființat practic peste noapte de municipalitate. Vânzătoare s-a trezit pur și simpli fără chioșc. Nici vorbă de demersuri legale, de notificări. Macaraua comandată de primărie a luat pur și simplu chioșcul, cu tot cu publicațiile dinăuntru. Ciudat este faptul că alte chioșcuri, amplasate în zonă în aceleași condiții, aparținând unor lanțuri de fast-food și produse alimentare au rămas.

Lucian Ionică, fost director al TVR Timișoara, a scris, marți, pe pagina sa de Facebook: „Vă anunţ cu tristeţe şi îngrijorare că în Zona Dâmboviţa din Timişoara, cele două chioşcuri de ziare au fost desfiinţate. Vineri, am cumpărat la unul dintre ele câteva reviste şi ziare. Azi, locul arăta aşa (atașând și fotografii – n.r.)”.

În comentariile postării, cel al lui Dorin Davideanu prezintă o versiune mai complexă. Lăsând de înțeles că deși înțelege dispariția interesului pentru presă, acesta vorbește de o posibilă strategie începută mai demult:

„(…) Lovitura de grație a fost dată cu «prilejul» desființării fostelor «refugii» din stațiile RATT (STPT), care erau flancate de câte două «chioșcuri». Refugiile au fost înlocuite (încetișor, că nu e nicio grabă!) cu altele, noi, desigur, dar mai proaste decât cele dinainte… De ce? Fiindcă copertina e foarte îngustă – cca un metru. Cum ploaia nu cade niciodată fix vertical, ci „bate” dintr-o anume direcție, doar cei care stau în picioare, lipiți de peretele din spate al „refugiului”, vor fi scutiți de ploaie, cât de cât! Dar… de! Avem refugii noi!

În privința chioșcurilor de ziare, însă, ele au dispărut și… dispărute au rămas! Fără a avea pretenția că le înșir pe toate, amintesc chioșcurile de pe Bv. Dâmbovița (Stația Transilvania), Magazinul Profi din Calea Șagului, stația de tramvai Depoul Dâmbovița, st. tramvai Pța Mocioni, st. autobus Catedrală (unde, odată cu chioșcurile, a fost rasă și ghereta de popcorn, ba chiar și panoul electronic care anunța sosirile autobuselor – pierderi colaterale!). Apoi, chioșcurile din Pța Libertății, Pța Mărăști, vechiul „punct de difuzare a presei” de pe str. 9 Mai, Pța Sf. Gheorghe, cele din spatele Poștei, apoi cele de pe „Centru”… Oare e posibil ca numai incompetența și prostia să dea impresia unei acțiuni deliberate?”.

Comentarii

comentarii