Acasă Actualitate Razie la depozitele de pe strada Polonă din Timişoara

Razie la depozitele de pe strada Polonă din Timişoara

300
DISTRIBUIȚI

VIDEO

UPDATE 2: Rezultate finale

UPDATE: Rezultate preliminarii

La exact o săptămână după razia din centrul comercial Euro, poliţiştii timişoreni, însoţiţi de inspectori ai Gărzii Financiare, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au deschis în depozitele angro de pe strada Polonă, în zona Freidorf din Timişoara.

Zeci de poliţişti şi inspectori au luat cu asalt depozitele în încercarea de a depista comercianţii care comit evaziune fiscală.

Conform rezultatelor premilinarii anunţate de IPJ Timiş, în urma controalelor au fost aplicate un număr de 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 85.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 23.000 de lei.

Rezultatele finale ale controalelor au fost anunţate după ora 15.00. Astfel, au fost aplicate un număr de 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 300.000 de lei. Valoarea bunurilor alimentare şi nealimentare confiscate s-a ridicat la suma de 25.000 de lei.

La o societate comercială, în urma controlului de specialitate efectuat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100.000 de lei. Reprezentanţii unei societăţi comerciale au sancţionaţi de comisarii Gărzii Financiare cu amendă în valoare de 33.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Codului Fiscal, totodată fiind dispusă şi suspendarea activităţii societăţii respective şi confiscarea sumei de 960 de lei în numerar. De asemenea inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au aplicat reprezentanţilor aceleiaşi societăţi comerciale o amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea normelor legale de igienă şi sănătate publică.

Comentarii

comentarii