Acasă Politica Răducanu spune condiţiile în care UNPR merge alături de PD-L

Răducanu spune condiţiile în care UNPR merge alături de PD-L

342
DISTRIBUIȚI

„Avem trei proiecte de lege, care dacă nu trec, va fi deranj mare în alianţă”

Preşedintele UNPR Timiş, Ion Răducanu, decis să candideze la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, la concurenţă cu partenerul de alianţă, Osatficiuc, liderul PD-L Timiş, prezintă modul în care UNPR se poate rupe, în orice moment, de PD-L. La nivel central, UNPR a stabilit trei proiecte de lege. Nu trec, alianţa pică. UNPR vrea o taxă de solidaritate plătită de bogătaşi, angajarea de probă, pe banii statului, a absolevenţilor de facultăţi şi licee, dar şi asigurarea coşului minim de hrană pentru pensionarii săraci. Răaducanu este optimist pentru alegerile din 2012. El crede că partidul pe care îl conduce în Timiş va face 20% la alegerile din 2012 şi va avea mai mulţi primari în judeţ.

Proiectele de care depinde actuala guvernare

„Indiferent de ce zic cei din PD-L, noi vom merge mai departe alături de ei doar dacă ţin cont de problemele elementare din România. Avem trei proiecte de lege, care dacă nu trec, va fi deranj mare în alianţă. Primul proiect priveşte problema solidarităţii. Vrem o lege în care bogaţii vor trebui să suporte că s-au îmbogăţit şi din banii poporului şi să plătească o anumită taxă de solidaritate, în funcţie de averea dobândită. Dacă nu trece această lege, renunţăm la colaborarea cu PD-L”, spune Ion Răducanu. Acesta susţine că niciuna dintre legile UNPR nu poate fi trecută cu vederea de democrat-liberali, dacă aceştia îşi doresc ca alianţa politică să meargă mai departe. „Sunt trei proiecte, nu vor să voteze, vor avea o mare problemă. A doua lege de care depinde dacă rămânem alături de PD-L şi care va fi introdusă în parlament este propunerea ca orice absolvent de facultate sau de liceu care nu vrea să meargă mai departe să poată fi angajat imediat, pe o perioadă de probă de şase luni. Salariul trebuie obligatoriu să fie suportat de către stat. O a treia lege pe care vrem să o impunem este asigurarea unei subvenţii la venit celor cu pensii mici, pentru ca venitul lor să fie măcar echivalentul coşului minim de existenţă”, mai spune Răducanu.

UNPR Timiş – obiectiv 20% la alegeri

Liderul UNPR este convins că în Timiş se poate bate performanţa impusă de la centru la alegerile din 2012, pentru UNPR. Targetul la nivel central este de 10%, dar Răducanu este mai ambiţios. „Targetul la conferinţa judeţeană din septembrie 2010 este de 20% pe Timiş. Trendul naţional al UNPR 10% este  la alegerile locale. Vom candida singuri, pe liste proprii. Vreau să avem candidaţi la toate primăriile din Timiş. Am cel puţin 10-15 oameni care pot să bată primarii din Timiş, aflaţi acum în funcţii”, spune Ion Răducanu, liderul UNPR Timiş.

 
 

Comentarii

comentarii