Acasă Cultura Re-ACT – vernisaj inedit în pandemia COVID, pe Splaiul Peneș Curcanul Timișoara

Re-ACT – vernisaj inedit în pandemia COVID, pe Splaiul Peneș Curcanul Timișoara

973
DISTRIBUIȚI

Luni 30 noiembrie, de la ora 12:00, pe Splaiul Peneș Curcanul nr. 3-5 din Timișoara, va avea loc un vernisaj inedit, în pandemia COVID19 – o instalație audio-video interactivă, un proiect realizat de Uțu Pascu și Cristian Văduva în cadrul proiectului CREATIVA.

Condițiile sunt stricte pentru a se evita infecțiile cu coronavirus. Accesul este gratuit și se face pe bază de rezervare aici :   https://bit.ly/333T7VB

Fiecare rezervare este valabilă pentru un interval de zece minute, accesul fiind permis pentru o singură persoană.

Instalația transfigurează în virtualul tehnologic ideea interactivității umane cu mediul înconjurător.
Orice acțiune umană individuală va produce o “re-acțiune” la nivel colectiv, chiar și fără contact fizic, asemănătoare unei unde de energie corporală reală manifestată, însă, în spațiul virtual.

Interacțiunea ta cu instalația “Re-ACT” constă în mișcările pe care le vei face cu corpul tău. Acestea sunt captate de un senzor Kinect cu ajutorul căruia vei putea remodela sunetul și imaginea, creând astfel o atmosferă nouă, personală, unică si irepetabilă.

”Dacă ești dornic de experiențe noi, vino la Faber și creează-ți propriul univers paralel, chiar și pentru doar câteva minute.
Instalația se dorește a fi un spațiu în care poți evada, în care te poți juca, în care poți remodela felul în care ai vrea să vezi și să auzi necunoscutul.O oglindă în care poți altera modul în care reacționează spațiul”, îndeamnă cei doi organizatori.

Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara prin intermediul Casei de Cultură Timișoara. 

Comentarii

comentarii