Acasă Actualitate Reacția poliţiștilor după anunțarea protocolului MAI cu Patriarhia: “După ce ducem Lumina,...

Reacția poliţiștilor după anunțarea protocolului MAI cu Patriarhia: “După ce ducem Lumina, mergem la sparanghel în Germania”

2699
DISTRIBUIȚI

Decizia de distribuire a Luminii Sfinte, în noaptea de Înviere, de către patrulele MAI este ironizată de Sindicatul polițiștilor „Diamantul”.

Despre protocolul încheiat între Biserică și Vela, sindicaliștii susțin că e „jalnic și nelegal”: „E de mirare că ministrul MAI nu a aflat până acum că el conduce ministerul și polițiștii doar prin ordine și instrucțiuni, date în exercitarea atribuțiilor legale. (…) Mai de mirare este că ministrul nu știe nici până acum cu ce se ocupă polițiștii. Polițiștii exercită atribuțiile stabilite prin lege pentru Poliția Română, ca instituție specializată a statului”.

Emil Pascut, liderul sindicalui „Diamant”, scrie că dacă cineva îi găsește în lege că Poliția este specializată să împartă „Sfânta Lumina”, el se va călugări.

În opinia liderului de sindicat, protocolul are doar o valoare mediatica, ca să „crească imaginea jupânului Vela”.

 „Pentru polițiști, în ceea ce privește sarcinile cvasi-religioase, este zero barat. Dacă nu vreți să dați <Sfânta lumină>”, nu o dați și pace. Vorbiți cu clerul local și explicați-le că e treaba lor, nu a voastră. Voi dați conform legii Sfânta amendă, nu Sfânta lumină!”, se arată în postare.

Sindicaliștii afișează apoi o poză trucată cu Marcel Vela, peste care pun fața Patriarhului Daniel și scriu: „De sărbători, cu o mână să dăm Sfânta Amendă, cu cealaltă Sfânta Lumină!

Dacă merge bine, la vară extindem colaborarea și facem la ISOP, pentru polițiști, niste cursuri de trei săptămâni de specializare în procedurile botezului și înmormântărilor. Eliberăm și un certificat de absolvire care va folosi la echivalarea funcției de poliție cu o funcție bisericească. Ministrul Patriarh Daniel”.

De sarbatori, cu o mana sa dam Sfanta Amenda, cu cealalta Sfanta Lumina! Daca merge bine, la vara extindem colaborarea…

Publicată de Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" Oficial pe Marţi, 14 aprilie 2020

Într-o altă postare, potrivit Mediafax, sindicaliștii scriu că, la cererea cancelarului Merkel, „care a apreciat policalificarea polițiștilor români, urmează ca ministrul Vela să încheie un protocol și cu Germania, prin care polițiștii români urmează să plece o lună la cules de sparanghel. Asta doar după ce se termină sărbătorile și protocolul cu Biserica noastră”.

Sindicaliștilor li se sugerează într-un comentariu să zică ,,merçi” că nu este încheiat un protocol cu Italia, deoarece „are nevoie de badante ca de aer”.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii