Acasă Actualitate Reacții dure după moartea medicului cardiolog din Arad în timpul gărzii: “Medicii...

Reacții dure după moartea medicului cardiolog din Arad în timpul gărzii: “Medicii sunt suprasolicitaţi”

DISTRIBUIȚI

Comunitatea medicală din Arad, dar și din întreaga țară este în stare de șoc, după ce medicul cardiolog, Cosana Claiciu, a murit răspusă de infarct, chiar în timpul gărzii pe care o efectua la Spitalul Clinic de Urgență Arad.

Cosana avea 44 de ani și se afla în timpul serviciului de gardă atunci când i s-a făcut rău, iar eforturile colegilor medici de a o salva nu au dat rezultate, notează publicația locală aradon.ro. Tragedia s-a produs în această dimineață, medicul intrând de gardă la ora 7:00, iar la scurt timp după aceea i s-a făcut rău.

Cosana Claiciu a urmat studiile medicale la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și se specializase ca medic cardiolog.

Problema lipsei de personal medical a fost luata în discuție din nou, odată cu cazul Cosanei Claiciu.

“Există norme europene care interzic să se lucreze peste un anumit număr de ore pe zi. Și regulile românești le încalcă la mare distanță, pentru că nu sunt medici. Și una dintre problemele cele mai grave în toate centrele județene este pe cine punem de gardă, pentru că nu sunt medici.

Atunci medicii fac mai multe gărzi – e adevărat că aceste gărzi sunt plătite, dar nu e vorba de banii veniți în plus, cât de rezistența organismului la stres și la suprasolicitare. Ori infarctul este generat de stres”, a declarat fostul ministru al Sănătății, Mircea Cinteză.

Comentarii

comentarii