Acasă Economic Reamenajarea locuinţei cu pereţi despărţitori, tot mai des aleasă de români

Reamenajarea locuinţei cu pereţi despărţitori, tot mai des aleasă de români

514
DISTRIBUIȚI

Tema lunii - Gradina - HBRomânii se arată tot mai interesaţi de reamenajarea cu pereţi despărţitori, aceasta fiind una dintre cele mai rapide şi eficiente metode de compartimentare a spaţiului, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

 

„Cererea pentru produse destinate realizării pereţilor despărţitori din locuinţe a înregistrat un trend crescător în ultimii ani, românii alegând în special plăcile de gips-carton deoarece sunt cea mai eficientă metodă comparativ cu pereţii masivi din cărămidă sau BCA”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit afirmaţiilor sale, românii aleg pereţii despărţitori din plăci de gips-carton nu doar  pentru separarea încăperii şi schimbarea ambientului, ci şi datorită faptului că aceştia oferă protecţie împotriva incendiilor şi zgomotelor şi ţin loc de izolare termică. În plus, alte avantaje ale acestora sunt obţinerea unui perete uşor, perfect, într-un timp foarte scurt, fără deşeurile care se obţin în mod normal la realizarea unuia masiv de zidărie. Un atu suplimentar al acestora este înglobarea fără probleme a instalaţiilor electrice şi sanitare în spaţiul gol rezultat din construcţie, fără a afecta protecţia împotriva incendiilor şi izolarea fonică.

„Utilizarea pereţilor şi placărilor din gips-carton este una universală, putându-se utiliza în toate zonele locuinţelor, de la băi şi bucătării, la camere sau mansarde. În acest fel, poate fi realizat un spaţiu adaptat nevoilor fiecăruia, într-un timp foarte scurt”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

Acesta a mai adăugat că un factor important de care trebuie ţinut cont în momentul cumpărării de produse necesare construirii de pereţi despărţitori este ca acestea să îndeplinească cerinţele de protecţie fonică, termică şi rezistenţă la foc, pentru a asigura durabilitate întregii lucrări.

În ceea ce priveşte montarea sistemelor individuale de pereţi despărţitori, pentru a avea garanţia unei lucrări realizate corespunzător, este foarte important ca aceasta să fie făcută conform specificaţiilor tehnice ale producătorului şi de o echipă specializată. Tocmai din acest motiv, Hornbach pune la dispoziţia clienţilor serviciul de montaj. Astfel, după achiziţionarea produselor de care au nevoie, clienţii pot programa un meşter pentru a fi efectuate măsurătorile la domiciliu, urmând ca apoi proiectul să fie pus în practică de o echipă profesionistă. Lucrarea este îndeplinită conform cerinţelor clientului, la final fiind realizată şi o curăţenie în spaţiul de montaj. Pentru aceste servicii garanţia este de 2 ani, calitatea fiind cea mai înaltă.
Pentru a veni în întâmpinarea clienţilor interesaţi de această metodă de amenajare a locuinţei, în această lună, în magazinele Hornbach, într-o zona special amenajată se oferă informaţii despre cum se construiesc pereţii despărţitori şi despre produsele necesare realizării acestora.

Cum să amenajezi grădina în stil mediteranean

Dincolo de zona specială dedicată amenajării interioare, în luna august, în magazinele Hornbach clienţii pot găsi şi idei pentru amenajarea grădinii în stil mediteranean.
„Clienţii Hornbach arată un interes tot mai mare pentru amenajarea grădinii în stil mediteranean, dorind să creeze un spaţiu de relaxare care să le aducă aminte de zilele de vacanţă. Aşa că, în luna august, pot găsi o expoziţie specială în magazinele noastre pentru a putea face alegerile potrivite”, a mai sus Mugurel-Horia Rusu.
Potrivit acestuia, plantele mediteraneene cel mai des alese de clienţii români sunt soiuri mici de palmieri, ficuşi sau rozmarinul. Acestea trebuie cultivate în condiţi climatice proprice viţei de vie. De asemenea, este bine de ştiut că palmierul şi ficusul trebuie protejate de frig în perioadele reci, iar cele perene, precum rozmarinul, trebuie replantate primăvara.
Pentru a completa peisajul mediteraneean pe care românii doresc să îl creeze în propriile grădini, Hornbach oferă şi decoraţiuni specifice acestui stil. Astfel, în fiecare magazin sunt disponibile 100 de modele de maşti de ghivece din teracotă de diferite mărimi, 50 de tipuri de tije decorative  pentru plante, 20 de modele de jardiniere divers colorate şi 10 displayuri cu figurine şi statuete.
De asemenea, clienţii  Hornbach  beneficiază şi de garanţia creşterii plantelor, acestea având o  calitate ridicată. Astfel, în cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri. Grupul Hornbach, fondat în 1877, este o afacere de familie şi se numără printre liderii de pe piaţa magazinelor de materiale de construcţii şi grădinărit din Europa. Cotată la Bursa din Frankfurt încă din 1987, compania activează în 9 ţări europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), operând 145 de magazine. În România, Hornbach a deschis primul magazin în 2007, iar în acest moment deţine trei magazine în Bucureşti (Berceni, Militari şi Baloteşti), unul în Braşov şi unul în Timişoara.

Comentarii

comentarii