Acasă Actualitate Rechizite gratuite pentru elevii din Timiș, contra unui vraf de documente

Rechizite gratuite pentru elevii din Timiș, contra unui vraf de documente

1235
DISTRIBUIȚI

Mai bine nu… Asta spun, probabil, majoritatea părinților care ar putea beneficia de rechizite gratuite din partea statului român. Aproximativ 8.900 de elevi din Timiș ar putea beneficia de aceste rechizite, în mod gratuit, dar documentele care trebuie aduse pentru a avea acces la ele sunt prea multe, iar pachetul de rechizite abia dacă atinge, în unele cazuri, valoarea de 30 de lei. Un pachet de rechizite ajunge la 25 de lei, iar altul la 30 de lei, în funcție de clasa în care este elevul. Inspectoratul Școlar Județean Timiș primește aceste rechizite, dar, cel mai probabil, va rămâne cu majoritatea dintre ele. Părinții nu se complică cu atâtea acte pentru a beneficia de ele.

Rechizitele școlare se acordă elevilor care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2017, este de maximum 50% din salariul de bază minim. Rechizitele sunt acordate pe bază de: cerere de solicitare acordare pachet rechizite școlare, formulată de reprezentantul legal al elevului; adeverință venit net pentru luna iulie 2017 . La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din îndemnizații de șomaj pentru luna iulie 2017, creanțe legale, convenții civile de întreţinere aflate în executare, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii de stat pentru copii, alocaţii de întreţinere pentru copii încredinţaţi sau daţi în plasament, burse pentru elevi şi studenţi acordate în condiţiile legii. Sunt doar câteva dintre cerințe. Mai trebuie și copii după certificat de căsătorie; certificate de naştere copii; sentinţa de divorţ cu menţionarea încredinţării tutelei copilului/copiilor; carte de identitate părinţi/fraţi/surori.

Cel mai probabil, pe parcursul anului școlar va mai apărea un program de rechizite gratuite, care a fost lansat de Ministerul Educației, pe un proiect cu finanțare europeană, care va fi mult mai consistent decât este programul actual și, probabil, cu mai puține documente la purtător…

 

 

 

 

Comentarii

comentarii