Acasă Cultura Recital Ansamblul „Banatul” în Parcul Rozelor

Recital Ansamblul „Banatul” în Parcul Rozelor

369
DISTRIBUIȚI

ansamblul banatul

Ansamblul Profesionist „Banatul” din Timişoara dă un recital de zile mari, vineri seara, în Parcul Rozelor din Timişoara.

De la ora 21 începe show-ul Ansamblului „Banatul” în cadrul manifestării „Festivalul Inimilor”. Spectacolul începe cu o suită de orchestră, urmată de un dans de câmpie. Imediat vor urca în scenă cunoscuţii artişti Mihaela Petrovci, Liliana Laichici şi Dana Gruescu. Spectacolul se va încheia ciclic, cu un dans de munte.

În ultima jumătate de an, de când are o nouă conducere, Ansamblul Profesionist „Banatul” şi-a schimbat vizibil modul de prezentare. Orchestra are un dirijor tânăr şi plin de energie. De fapt, Sebastian Roşca  este cel mai tânăr dirijor de mare ansamblu folcloric din România. Repertoriul ales de el şi maniera de interpretare scot mai mult în evidenţă calităţile de excepţie ale fiecărui instrumentist.

O abordare nouă se observă şi în privinţa dansatorilor de la Ansamblul „Banatul”. Brânduşa şi Nicolae Stănescu au adus nu doar mişcări coregrafice noi, ci şi o altă atitudine pe scenă, totul coducând spre mai mult autentic. Festivalul Inimilor a început joi, cu Ansamblul „Timişul” şi cunoscuţi interpreţi muzicali, ca Nicoleta Voica, Andreea Voica, Vasile Conea sau Carmen Popovici-Dumbravă.

Comentarii

comentarii