Acasă Actualitate Reclama roz și masacrarea unei clădiri istorice din centrul Timișoarei

Reclama roz și masacrarea unei clădiri istorice din centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Cum Timișoara este Capitală Culturală Europeană și ar trebui să mustească de turiști, patronii localurilor din zona centrală au pornit în cursa pentru atragerea cafenelele, restaurantelor și barurile lor, în a cât mai multora dintre ei. Și nu prin servicii cât mai bune ci prin reclame cât mai agresive vizual. Nu contează că este o zonă istorică, cu clădiri protejate de lege. Pe fațade au apărut reclame cu forme și culori amețitoare, iar noaptea te simți ca la Las Vegas. Fațadele clădirilor istorice au fost ciuruite de sute de găuri noi, cablurile au fost prinse pe pereți, și capcana pentru turiști a fost gata. Singurii care nu văd nimic sunt cei puși să controleze respectarea legii.

De exemplu, reprezentanții Rems Coffee situată pe strada Lucian Blaga nr 14, din Piața Huniade, au încărcat fațada minunatei clădiri, situate chiar în centrul orașului, cu mai multe reclame. Printre ele tronează una roz țipător, care le dilată pupilele trecătorilor cu anunțul ”Speciality coffee”. Și totuși, autoritățile care ar trebui să vegheze respectarea legii și protejarea moștenirii istorice a Timișoare nu o văd. Cum nu văd nici fațada plină de găuri, nici vitrinele tapetate cu reclame.

Este adevărat că există un aviz dat de Direcția de Cultură, dar avizul a fost dat pentru amplasarea pe clădire doar a numelui cafenelei.

Reprezentanții Direcției de Cultură Timiș ne-au spus că au dat un aviz, pentru amplasarea firmei pe fațada clădirii istorice, dar nu și pentru reclama roz.

“Am dat un aviz, dar nu pentru caseta aceea luminoasă roz. Pe ultima documentație pe care o văd, nu apare.

Primăria pe unii îi trimite la noi, să dăm aviz, pe alții nu. Pe cei care îi trimite, noi aplicăm ultimul regulament și eliberăm avize”, ne-a declarat Sorin Predescu, directorul Direcției de Cultură.

Pe de altă parte, administratorii cofetăriei ne-au spus că nu ei cred că au făcut nimic ilegal. Au renovat clădirea și au pus numele cafenelei. Totul a fost făcut cu aviz legal. Au înnoit culoarea și totul e în normă.

Reprezentanții Direcției de Cultură mai spun că  regulamentul de publicitate este  caduc și va fi refăcut. “Problema este când pun abuziv o reclamă nu prea ai ce să le faci. Vom trimite un control să verifice situația!”, a spus Predescu.

Comentarii

comentarii