Acasă Administraţie Recomandare Aquatim! „E mai bine să nu dirijaţi apele pluviale în canalizare,...

Recomandare Aquatim! „E mai bine să nu dirijaţi apele pluviale în canalizare, ci la udatul grădinilor!”

689
DISTRIBUIȚI

inundat AquatimAquatim SA încurajează utilizatorii din Timișoara să nu îşi conecteze burlanele, rinele, şanţurile sau  rigolele pentru dirijarea apelor de ploaie la canalizarea publică, ci să colecteze şi să găsească utilizări ale apei provenite din precipitaţii, de exemplu la udatul grădinilor.
Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim, a explicat că, astfel, vor beneficia şi de scutirea de la plata taxei pentru apă pluvială. Pentru cei care locuiesc la casă acest lucru ar însemna o economie eficientă. După realizarea unor astfel de sisteme care să conducă apa de ploaie spre grădină sau spre alte sisteme de colectare, utilizatorii  vor trebui să actualizeze contractul cu Aquatim, specificând noua suprafaţă de pe care apa provenită din precipitaţii ajunge la canalizare.
 Din cauza extinderii spațiilor betonate ca urmare a expansiunii urbane, apele de ploaie antrenează în sistemul de canalizare nisip, resturi de construcţii și deşeuri menajere aruncate la întâmplare, ceea ce duce la colmatare și la evenimente neplăcute de genul inundații, refulări. Astfel, ploile tot mai abundente din ultimii ani duc la suprasolicitarea conductelor şi de foarte multe ori și la colmatarea cu deşeurile antrenate.
„De aceea, este important să facem tot ce depinde de noi pentru ca apele pluviale să nu mai ajungă integral în reţeaua de canalizare. Mai mult, un  debit cât mai mic de ape pluviale preluate de canalizare ajută şi la buna funcţionare a staţiei de epurare a apelor uzate din Timişoara, însemnând costuri mai mici de exploatare și riscuri mai puține” –mai spune Vlaicu.

Comentarii

comentarii