Acasă Economic Recorduri în domeniul construcţiilor aduse în România de o companie italiană cu...

Recorduri în domeniul construcţiilor aduse în România de o companie italiană cu sediul în Timişoara

DISTRIBUIȚI

lorenzo cristianArtişti consacraţi precum Ştefan Popa Popa’s, alături de tinere talente din lumea artistică dau culoare spaţiului ambiental adus de Tempini România la Iulius Mall în zilele de 11, 12 și 13 septembrie Acestea sunt zilele ce marchează o nouă etapă în sectorul construcţiilor, este vorba, mai precis, despre expunerea celor mai mari plăci ceramice din lume care ating dimensiunea de peste 3 metri.
O nouă etapă – o nouă dimensiune. Compania marchează momentul recordurilor în domeniul construcţiilor cu artişti care înregistrează recorduri în lumea lor. Unul dintre invitaţii de onoare ai acestui eveniment este Ştefan Popa Popa’s care va fi prezent în cele trei zile în spaţiul amenajat de Tempini România şi care face caricaturi timişorenilor prezenţi la eveniment pe parcursul celor trei zile. Culoarea şi desenul sunt elementele de bază în design, aşa că spaţiul Tempini va fi animat vineri, 11 septembrie de graficianul Flaviu Roua care va face o demonstraţie live de graffitti 3D pe placa Magnum. Proiectul Magnum – the largest size ever seen, înseamnă o provocare extrem de mare, aşa că timişoreanul Lorenzo-Cristian, membru silver al unuia dintre cele mai prestigioase cluburi de magicieni din Londra, depăşeşte barierele realităţii cu un număr artistic de magie. Spaţiul va fi condimentat cu muzica intrepretată, live, de tânărul pianist şi compozitor Cosmin Mihalache.
„Am ales să marcăm acest moment prin expunerea celor mai mari plăci din lume într-un centru comercial,în cadrul evenimentului „Acasă pentru tine”, pentru a arata o evoluţia finisajelor şi o viitoare schimbare la faţă a designului. Având în vedere că primele plăci ceramice, produse în urmă cu 50 de ani aveau dimensiunea de aprox 7 centimetri, dimensiunea de 3 metri la care s-a ajuns acum arată clar modul în care avansează lucrurile. În amenajările interioare, cred că orice om s-a confruntat cu problema curăţării spaţiilor dintre ceramica ce adună impurităţi. Plăcile Magnum, elimină aceste probleme. Totodată plăcile pot fi folosite pentru placarea unei uşi sau a unei mese sau a altor piese ce compun mobilierul unei încăperi. Oferă un infinit de posibilităţi de utilizare creativilor”, a declarat Gigi Nacev, manager Tempini România.
Producţia industrială a ceramicii a început în 1950 în regiunea Sassuolo din Nordul Italiei. Acestea aveau dimensiunea de 7 x 15 cm şi se găseau în cinci nuanţe: alb negru, bej, albastru şi roşu. După mai bine de 50 de ani, marii producători schimbă proporţiile cu ajutorul tehnologiei, iar acum, finisajele ating dimensiuni de peste 3 m. Plăcile Magnum sunt produse în aceeaşi regiune ce exportă cele mai mari cantităţi de ceramică din lume. Este vorba despre brandul Florim care produce, anual, aproximativ 24 de milioane de metri pătraţi de ceramică.

Comentarii

comentarii