Acasă Actualitate Rectificare majoră la Consiliul Județean Caraș-Severin

Rectificare majoră la Consiliul Județean Caraș-Severin

DISTRIBUIȚI

DSC00639Ședința ordinară de vineri a Consiliului Județean Caraș-Severin a cuprins 30 de puncte pe ordinea de zi, fiind, așadar, una dintre şedințele mai ample ale acestui for județean. Cu siguranță, punctul esențial de vineri l-a constituit o rectificare importantă de buget.

”Cea mai importantă hotărâre de consiliu județean, adoptată astăzi, a fost rectificarea bugetară, a declarat președintele consiliului județean, Sorin Frunzăverde. O rectificare pozitivă, cu 7,4 milioane de lei, din care 6 milioane proveniți din finanțări pe baza Ordonanței de urgență 28 pentru drumuri județene, un milion de lei pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Plătim cu acești bani datoriile acestei instituții pentru facilități, în principal. În fine, circa 4 milioane de lei pentru obținerea finanțărilor europene. Este o sumă importantă care, iată, modifică bugetul județului pe trei domenii importante: sănătate, infrastructură și proiecte europene”.
    Tot vineri, a fost aprobată constituirea a trei asociații de dezvoltare intercomunitară.
”Este modalitatea de a obține fonduri europene, acest tip de asociere între mai multe localități, a explicat Sorin Frunzăverde. Este vorba de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin – Semenic, Banatul Alpin – Țarcu și Banatul Alpin – Muntele Mic, asociații ce cuprind de fiecare dată consiliul județean și consiliile locale din localitățile care sunt în arealul spațiului cu potențial turistic din zonele respective. Fondurile pentru modernizarea rețelei de apă, canalizare și stații de epurare au fost obținute tot pe baza unei asemenea asociații de dezvoltare intercomunitară, de asemenea și Proiectul PHARE pentru gestionarea deșeurilor”.
    Un alt punct de interea l-a constituit aprobarea unui parteneriat între Consiliul Județean Caraș-Severin și Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în vederea obținerii de către principala instituție spitalicească din județ a unei finanțări nerambursabile în cadrul unui program intitulat ”Sănătate, împreună, pentru fiecare, 2013”, organizat de Grupul Rompetrol. 

Comentarii

comentarii