Acasă Actualitate Rectorul UVT, Marilen Pirtea, transformă Timişoara în leagăn cultural internaţional, în această...

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, transformă Timişoara în leagăn cultural internaţional, în această vară

1198
DISTRIBUIȚI

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, va transforma Timişoara într-un adevărat leagăn cultural în această vară, pentru că a pus la cale organizarea unei Şcoli de vară pe teme de leadership cultural, alături de directorul Festivalului de Teatru şi Film din Sibiu, Constantin Chiriac, cel care a pus Sibiul pe harta capitalelor europene ale culturii, în 2007.

Marilen Pirtea păstrează surpriza numelor invitaţilor din vară, dar alături de Constantin Chiriac, pe care de luni îl leagă de Timişoara şi de UVT (şi) Titlul de Doctor Honoris Causa, au lăsat să “scape” câteva nume: timişeanul Vasile Şirli, care este unicul român manager general muzical al Disneyland, sau Cristian Mungiu, o personalitate plină de gloria premiilor europene din lumea filmului.

Vor mai veni aici personalităţi din întreaga lume a culturii, care vor pune la cale alături de cei de la UVT şi o premieră pentru lumea academică din România: primul master în leadership, care-şi va deschide porţile din toamnă.

“Azi, domnul Constantin Chiriac a venit la Timişoara ca laureat al titlului de Doctor Honoris Causa Artis, colaborator al Facultăţii de Muzică şi Teatru a UVT şi noi , ca entitate de educaţie şi cultură avem rolul de a aduce astfel de personalităţi, de a le pune la dispoziţia Timişoarei şi cred că este mai benefic ca oricând de a veni în mijlocul timişorenilor şi de a împărtăşi din experienţa domniei sale tuturor celor interesaţi în acest drum al nostru spre TCCE2021.

Vom organiza împreună o şcoală de vară pe leadership cultural în perioada 1-7 iulie la care vor participa profesori, mari personalităţi ale lumii academice, culturale, profesionişti care fac management şi leadership cultural peste graniţe şi în România, cum ar fi Cristian Mungiu şi alte mari personalităţi de clasă mondială. Timişoara are mare nevoie foarte mare de leadership cultural. Vom organiza o dezbatere la UVT, în jurul domnului Chiriac, chemând la masă toţi factorii implicaţi în acest demers al nostru de CCE, respectiv Asociaţia TCC, primăria, instituţiile de cultură, educaţie şi toţi cei care doresc pentru a face o analiză swot a acestui demers, pentru ca anul 2021 să ne găsească în succes, la fel ca şi anii ce vor urma.

Constantin Chiriac este de acord să se implice activ să sprijine Timişoara şi UVT. (…).

Din toamnă vom face primul masterat de leadership din România, pentru că avem un sprijin foarte mare din partea domnului Constantin Chiriac, a Asociaţiei Şcolilor Doctorale Mondiale în Cultură pe care   are a realizat-o la Sibiu, de la New York până la Tokio, cu profesori recunoscuţi din şcoala culturală din Rusia, din Marea Britanie sau Franţa. Va fi un pilon care să ajute Timişoara în demersul de Capitală Culturală Europeană 2021”, a spus Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii