Acasă Administraţie Rectorul UVT propune o schimbare radicală a examenului de Bacalaureat

Rectorul UVT propune o schimbare radicală a examenului de Bacalaureat

467
DISTRIBUIȚI

pirtea

Rezultatele slabe înregistrate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat la nivel naţional, dar mai ales în Timiş, îl determină pe rectorul UVT, Marilen Pirtea, să ceară un nou Bacalaureat.

Aproape un sfert dintre absolvenţii de clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalureat. Fie că nu s-au simţit destul de bine pregătiţi, fie că au rămas corigenţi. Situația este similară și la nivelul județului Timiș, unde aproximativ 2000 de absolvenți de liceu din această promoție nu s-au înscris la Bacalaureat.

„Consider necesar ca pe lângă Bacalaureatul din prezent, care dă acces la studiile universitare, să se introducă un Bacalaureat profesional și vocațional. Astfel, nu i-am pierde pe cei care nu se prezintă la examen, nu doresc să urmeze o facultate sau nu fac față rigorilor examenului actual, dezvoltând, de asemenea, învățământul postliceal profesional de meserii. În susținerea acestui punct de vedere sunt și datele conform cărora România este sub media UE la numărul de absolvenți per 1.000 de locuitori în cazul învățământului terțiar, țara noastră fiind trasă în jos de lipsa învățământului postliceal, nu a numărului de studenți”, spune rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii