Acasă Sport Regal de karate

Regal de karate

DISTRIBUIȚI

Final de săptămână plin pentru cei mai mici karateka. “Cupa Junior”, o competiţie destinată copiilor cu vârste între 5 şi 18 ani, s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Timişoara. Concursul organizat de C.S. Bede Shotokan Karate Do a reunit 150 de sportivi, de la 18 cluburi din ţară.

Premiu pentru cea mai importantă luptă…

“Competiţia a avut un rol foarte important în viitoarea activitate a copiilor, deoarece aceştia au avut posibilitatea de a-şi măsura aptitudinile sportive şi nu numai cu alţi copii de aceeaşi categorie căpătând experienţa necesară în competiţie.
Astfel, atât arbitrii cât şi antrenorii au avut posibilitatea să observe comportamentul micilor sportivi  în atmosferă competiţională la cele doua probe de karate: kata si kumite individual şi pe echipe”, spune Bede Laszlo, organizatorul turneului. Invitaţii de onoare ai “Cupei Junior” de la Timişoara au fost Daniela Ciugudean, secretara Academiei Olimpice Române din Timiş, Mihai Cioroianu, preşedintele Departamentului de Karate Eur&Ka şi Sensei Adrian Nagel, şeful comisiei de arbitraj. Din partea Academiei Olimpice Române filiala Timiş a fost înmânat un premiu special sportivului Bogdan Ţintoi din Arad, care la vârsta de 12 ani a reuşit să câştige cea mai importantă luptă. Bătălia pentru supravieţuire a decurs perfect, puştiul a învins o boală crudă şi a revenit pe tatami, unde a luptat ca un adevărat campion.
Micuţii de la C.S. Bede Shotokan Karate Do au urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la “Cupa Junior”, au luat şapte medalii de argint şi două de bronz.

Comentarii

comentarii