Acasă Actualitate Regele Mihai I al României, invitat de onoare al rotarienilor din Timişoara

Regele Mihai I al României, invitat de onoare al rotarienilor din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Regele Mihai I al României a fost invitatul de onoare al rotarienilor din Timişoara. După un program extrem de încărcat, în care a fost numit, joi, Doctor Honorois Causa al Universităţii de Vest şi Cetăţean de Onoare al Timişoarei, Regele Mihai a stat, vineri, mai bine de două ore la Gala Rotary. Evenimentul, organizat la Opera din Timişoara, a fost dedicat împlinirii a 80 de ani de la înfiinţarea mişcării rotariene în România. Gazdele i-au pregătit şi o frumoasă surpriză… Regele a fost întâmpinat în sală cu imnul regal, cântat de duetul Silvana şi Romeo Saleno.

Concert inedit la Operă

Tăcut şi parcă sătul de atâtea laude, vorbe alese şi strângeri de mână, Regele Mihai a avut parte de un program unic la Opera din Timişoara.
El a stat în loja principală, alături de primarul Gheorghe Ciuhandu şi rectorul UVT, Ioan Talpoş.
“Parcă ne-am mai întâlnit”, a glumit regele când i-a întins mâna rectorului Talpoş, cel care, cu doar o zi în urmă, i-a înmânat titlul de Doctor Honoris Causa.
Majestatea Sa Regele Mihai I al României nu a uitat mişcarea rotariană. De fapt, sub regenţa lui, în 1929, avea să ia naştere una dintre cele mai prestigioase organizaţii neguvernamentale din lume. Regele nu a regretat cele două ore petrecute la operă.
Fin cunoscător de muzică bună, regele a fost fermecat de concertul extraordinar de duete, canţonete, arii din opere şi operete, interpretate de duetul vocal Silvana şi Romeo Saleno, de la Opera din Cluj. Duet care a făcut furori în întreaga lume.

Plimbare neprotocolară în Piaţa Unirii

La Gala Rotary au participat cluburi din ţară şi din lume, oaspeţi de onoare şi prieteni rotarieni, alături de Martha Mocanu, guvernatorul Districtului 2241, pentru anul rotarian 2008 – 2009.
Chiar dacă lacrimile s-au uscat de mult pe obrazul regelui, imnul regal interpretat de duetul Silvana şi Romeo Saleno l-a emoţionat vizibil pe oaspetele de onoare al rotarienilor. Gala Rotary de la Opera din Timişoara a fost organizată de Clubul Rotary Timişoara, alături de Cluburile Rotary Cetate şi Ripensis. Programul de patru zile al Majestăţii Sale la Timişoara se încheie sâmbătă. Regele nu mai vrea festivităţi şi zâmbete protocolare, aşa că sâmbătă, de la ora 10.30, va face o plimbare prin Piaţa Operei.
Regele Mihai I vrea să discute ca de la om la om cu timişorenii pe care îi va întâlni în plimbarea neprotocolară.

Comentarii

comentarii