Acasă Actualitate ”Regele” romilor Dorin Cioabă: „Vor fi numai pene de lebădă în toată...

”Regele” romilor Dorin Cioabă: „Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria pentru ce au făcut României!”

DISTRIBUIȚI

Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor, a ținut să aibe o reacție după ce România a ratat aderarea la spațiul Schengen. Folosindu-se de o veche legendă, mult mediatizată în anii ’90, Cioabă a “amenințat” Austria într-un mod cu totul inedit.

Regele romilor, Dorin Cioabă, a reacţionat şi el pe Facebook după ce Austria a respins accesul României în Schengen.

„Vor fi numai Pene de lebădă în toată Austria ,pentru ce au făcut României. Au cautat-o cu lumânarea. Romi mei, nu puteți sa le aduceți in tara lebedele ca nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. Sau pus cu cine nu trebuie. Asta le va durea cel mai tare”, a scris Dorin Cioabă pe Facebook, dovadă că era supărat rău şi pe gramatica limbii române.

 

În anii 1990, a apărut o știre că mai mulți romi din România ar fi mâncat lebedele aflate pe un lac de Viena.

În 2003, povestea a fost reluată de tabloidul The Sun sub titlul „Friptură de lebădă: Imigranţi care fură păsările Reginei pentru grătar”. Autorul articolului adăuga: „Braconieri fără milă din taberele de refugiaţi pentru est-europeni ademenesc păsările regale britanice protejate de lege în capcane şi apoi le prăjesc la grătar, arată un raport oficial al Poliţiei Metropolitane”, aflam dintr-un material newsweek.ro.

Apoi, ziarul continuă: „Poliţia a tăbărât peste o bandă de imigranţi şi i-a prins cu mâinile pline de sânge în timp ce se pregăteau să gătească două lebede regale. Imigranţii tocmai prăjeau o raţă, în Parcul Beckton, din estul Londrei, dar cele două lebede au fost găsite ascunse într-o pungă, pregătite să fie făcute friptură. Descoperirea de săptămâna trecută confirmă temerile potrivit cărora imigranţii halesc cu regularitate păsările Reginei”.

Povestea cu lebedele anilor 90 mâncate la Viena e un fake news promovat de The Sun, a scris sociologul Gelu Duminică. „După o anchetă realizată de către Comisia naționala de etică și deontologie din UK (PCC), The Sun a fost obligată să aducă o dezmințire.

Chiar daca articolul original a fost publicat pe prima pagină, dezmințirea a fost publicată, cu litere mici, în pagina 41. Fake news-ul în cauză a fost confirmat și de autoritățile austriece (chiar si de ambasadorul Austriei la București, care a ieșit, la un flashmob, să danseze cu tinerii romi „Dansul Lebedelor” și să împartă trecătorilor copane de pui făcute la grătar). Nimic nu a contat, și mitul urban rezistă și acum”, a scris Gelu Duminică.

Sursa: romaniatv.net

Comentarii

comentarii