Acasă Actualitate Regiunea Banat – Crișana se pregătește să devină cea mai ofertantă zonă...

Regiunea Banat – Crișana se pregătește să devină cea mai ofertantă zonă turistică din România

DISTRIBUIȚI

Președinții a cinci consilii județene s-au reunit la Timișoara pentru a poziționa regiunea Banat – Crișana în topul destinațiilor turistice din România. Întâlnirea găzduită de Alin Nica, președintele Consiliul Județean Timiș s-a bucurat de participarea președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, a președintelui CJ Arad, Iustin Cionca, a președintelui CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca și a președintelui CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

În cadrul ședinței de lucru turismul a fost abordat ca domeniu strategic al economiei regionale și s-a convenit înființarea unei Organizații de Management a Destinației, demers prioritar pentru creșterea circulației turistice și a volumului de încasări din turism la nivel regional. În perioada imediat următoare, grupurile tehnice de lucru din partea administrațiilor județene vor stabili modul de lucru și pașii necesari a fi parcurși pentru o asociere cât mai rapidă.

„Ne dorim dezvoltarea unui turism competitiv în regiunea Banat – Crișana, nu doar la nivel național ci și în raport cu alte destinații din Europa. Am agreat cu colegii din cele cinci județe că o bună poziționare pe piața internațională poate fi obținută doar prin promovarea destinațiilor din Timiș, Bihor, Arad, Caraș-Severin și Sălaj sub coordonarea unei organizații formate din profesioniști specializați în domeniu” a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Avantajele competitive ale fiecărui județ, potențate prin abordarea colaborativă, pot transforma în scurt timp regiunea Banat – Crișana în destinație de interes internațional, cu Timișoara, deținătoare a titlului de Capitală Europeană a Culturii, vârf de lance al unui turism regional de calitate.

Comentarii

comentarii