Acasă Economic Regiunea Vest vrea 285 milioane de euro, din fonduri europene, pentru reabilitarea...

Regiunea Vest vrea 285 milioane de euro, din fonduri europene, pentru reabilitarea de drumuri şi şosele de centură

488
DISTRIBUIȚI

Regiunea Vest a depus proiecte în valoare de aproape 285 milioane de euro în cadrul domeniului de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane-inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură” al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, depăşind cu 230% alocarea financiară. Alocarea financiară pentru domeniul major de intervenţie 2.1, pentru Regiunea Vest, este de 88,84 milioane de euro.
Dintre cele 42 de proiecte depuse spre finanţare, 8 proiecte, în valoare de peste 65 milioane euro, au fost contractate deja, iar celelalte 34 de proiecte se află în diferite etape de evaluare. Proiectele aprobate, ce nu intră în suma alocată, vor fi trecute pe o listă de rezervă şi pot face obiectul unei alte surse de finanţare.
Luni, 31 august, a fost termenul limită pentru depunerea de cereri de finanţare pentru proiectele ce vizează reabilitarea şi modernizarea de drumuri, inclusiv construcţia / reabilitarea de şosele de centură (domeniul de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură” al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013).
La nivelul regiunii, Timişul se află pe penultimul loc, cu doar 7 proiecte depuse, semn că autorităţile locale şi judeţene nu prea şi-au făcut treaba. Este lăudabil efortul de pus de cei din Hunedoara care au depus 18 proiecte.
Judeţul Arad a depus spre finanţare 12 proiecte în valoare de aproape 99 milioane de euro. Valoarea totală a proiectelor depuse de judeţul Arad reprezintă 34,98% din valoare totală a proiectelor depuse spre finanţare în Regiunea Vest.
Judeţul Caraş – Severin a depus spre finanţare 5 proiecte în valoare de 44 milioane de euro. Valoarea totală a proiectelor depuse de judeţul Caraş – Severin reprezintă 15,46% din valoare totală a proiectelor depuse spre finanţare în Regiunea Vest.
Judeţul Hunedoara a depus spre finanţare 18 proiecte în valoare de aproape 92 milioane de euro. Valoarea totală a proiectelor depuse de judeţul Hunedoara reprezintă 32,11% din valoare totală a proiectelor depuse spre finanţare în Regiunea Vest.
Judeţul Timiş a depus spre finanţare 7 proiecte în valoare de aproape de 50 milioane euro. Valoarea totală a proiectelor depuse de judeţul Timiş reprezintă 17,45% din valoare totală a proiectelor depuse spre finanţare în Regiunea Vest.

Comentarii

comentarii