Acasă Administraţie Regulamentul de finanțări nerambursabile pentru programe culturale, lansat spre consultare publică de...

Regulamentul de finanțări nerambursabile pentru programe culturale, lansat spre consultare publică de Primăria Timișoara, după ce au fost propuse peste 100 de schimbări la vechea versiune

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că pe site-ul instituției a fost publicat, spre consultare publică, Regulamentul privind finanțarea nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Timișoara a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale. Anunțul a fost făcut marți, 23 martie, la o săptămână după ce Consiliul Local Timișoara a aprobat și regulamentul de funcționare al Centrului de proiecte al municipiului Timișoara, entitatea care se va ocupa de acum încolo de aceste finanțări.

„Amendamentele propuse a fi preluate, și evidențiate ca atare, sunt rezultatul analizei celor peste 100 de propuneri de îmbunătățire primite din partea a 40 de reprezentanți de organizații nonguvernamentale, instituții publice de cultură și artiști din oraș, precum și consilieri locali”, transmit reprezentanții primăriei, în legătură cu regulamentul pentru finanțări nerambursabile.

Majoritatea schimbărilor aduse fostului regulament sunt datorate tocmai înființării centrului de proiecte, până acum finanțările fiind făcute prin Casa de Cultură. În rest, au mai fost operate schimbări mai mici sau mai mari asupra definițiilor, obiectivelor și normelor de aplicare ale finanțărilor. La rubrica referitoare la dosarul de candidatură pentru Capitală Europeană a Culturii, s-a adăugat conceptului și „restaurarea artei dialogului și a unei atitudini constructive și critice, pentru a crea Europa la care visăm”

„Dezbaterea publică pe marginea versiunii actualizate a regulamentului urmează a fi organizată de către echipa Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, responsabilă de implementarea acestuia. Actele necesare înființării, organizării și funcționării Centrului de Proiecte, în noua sa formă, au fost adoptate prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr.84  din 16.03.2021. În consecință, au fost demarate procedurile pentru operaționalizarea Centrului în cel mai scurt timp, din toate punctele de vedere. Pentru mai multe informații, puteți accesa https://www.primariatm.ro/cultura/consultare-publica/”, transmit reprezentanții primăriei.

Atașam și noul regulament propus spre consultare publică. Cu albastru sunt notate schimbările aduse celui vechi.

PROIECT reg. finantari neramb. cultura_ver. act. 17 martie

Comentarii

comentarii