Acasă Actualitate Reîncepe distribuirea pachetelor cu produse de igienă pentru persoanele defavorizate din Timișoara

Reîncepe distribuirea pachetelor cu produse de igienă pentru persoanele defavorizate din Timișoara

214
DISTRIBUIȚI

Pe 6 septembrie, Primăria Municipiului Timișoara reia distribuirea pachetelor cu produse de igienă oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2020-2021. Acestea vor fi distribuite până la 20 septembrie, în limita stocului disponibil, la locația de strada Lorena nr. 35, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 16.00.

Pachetul de produse igienico-sanitare va conține: cinci periuțe de dinți, 300 mililitri de pastă de dinți, 500 de mililitri de săpun lichid, 800 de mililitri de șampon pentru copii, 500 de mililitri de șampon pentru adulți și 2,7 kilograme de detergent de rufe.

Pot beneficia de aceste produse de igienă în conformitate cu OUG nr. 84 din 21 mai 2020, art.3, lit. a și b următoarele categorii: ,,persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (handicap grav și accentuat), definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.”.

Toți beneficiarii care ridică pachetele cu produse de igienă trebuie să prezinte actul de identitate în original. Pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, este necesar certificatul de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia pentru protecția copilului, de certificatul de încadrare în grad de handicap eliberat de Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap sau, după caz, de decizia de încadrare în grad de handicap eliberată de Comisia superioară de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.

„Persoanele care fac parte din mai multe dintre categorii beneficiază de produse de igienă o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor. În vederea limitări răspândirii virusului SARS-CoV-2 este necesară respectarea măsurilor de prevenție prevăzute de actele normative în vigoare”, transmit reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii