Acasă Actualitate REPER a contestat alegerile locale de duminică, în 28 de secții din...

REPER a contestat alegerile locale de duminică, în 28 de secții din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Filiala din Timiș a REPER a depus o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara în care contestă modul în care a fost realizat procesul de votare în nu mai puțin de 28 de secții de votare din Timișoara.

Cei copreședinți ai filialei Timiș, Anca Micșa-Oprea și Cristian Răducă, au solicitat renumărarea voturilor, având informații de la mai mulți membrii REPER care ar fi numărat mai multe persoane care au intrat la secțiile de votare, decât ar fi fost înregistrate în procesele verbale.

Conform BEC Timișoara contestația a fost respinsă.

”Ce s-a întâmplat in 09 iunie, la alegerile locale, este peste capacitatea mea de toleranță. Deși este una generoasă. Eu și echipa mea din REPER Timiș am muncit enorm pentru ca mesajul și proiectul nostru pentru Timișoara să ajungă la voi și să putem oferi o alternativă onestă la ce există pe scena politică din Timișoara.

Voi ne-ați votat, într-un număr mai mic la primărie, pe logica votului util, dar într-un număr consistent la Consiliul Local. Astfel am obținut 4,51% din voturi. După aceste cifre am fost dezamăgit, ratând pragul de 5% necesar reprezentării voastre în Consiliul Local Timișoara, la doar 0,49% , câteva sute de voturi.

În ultimele zile primesc mesaje de la unii dintre voi, spunând că ne-ați votat, deși apar 0 voturi în secția unde ați exercitat votul.

Reper Timiș nu a avut delegați în secție să ne apere votul. Așa au decis partidele parlamentare. Aflu cu stupoare că deși voi m-ați votat, atât pe mine cât și echipa mea, eu nu vă pot reprezenta în CL Timișoara pentru că alții au furat votul vostru.

Am depus contestație și am cerut renumărare, dar ea s-a respins.

Vom acționa pe toate căile legale pentru a beneficia de renumărarea voturilor. Este șocant ca în 2024 să dispară voturi și să ajungem în situația de a nu vă reprezenta pe voi, acolo unde ați decis!”, a declarat Raul Olajos, candidatul reper la Primăria Timișoara.

”Prin întâmpinarea înregistrată de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, Ia data de 12.06.2024, prin Anca Micşa-Oprea şi Cristian Răducă, în calitate de Copreședinți ai Filialei Timiș, în temeiul art. 39 alin.1 lit. e din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşi1or locali, se invoca nereguli grave cu privire la procesul de votare in mai multe secții de votare din Timișoara la alegerile pentru Consiliul Local al Municipiului Timișoara și se solicită renumărarea voturilor pentru stabilirea corectă a rezultatelor electorale, conform voturilor exprimate de alegători, în următoarele secții de votare din Timișoara: 198, 161, 6, 205, 97, 149, 110, 72, 2, 138, 25, 36, 164, 63, 35, 92, 83, 122, 14, 70, 96, 31, 87, 132, 195, 95, 88, 143”, se spune în hotărârea BEC Timișoara, care a fost realizată după plângerea depusă.

”În motivare a arătat că, în secțiile anterior enumerate, la alegerile pentru funcția de Consilier local s- a obținut un număr de voturi mult mai mic decât cel raportat de către membrii activi și simpatizanți din această circumscripție electorală. Analizând contestația formulată, biroul electoral de circumscripție, în unanimitate, consideră că, în argumentarea acesteia, se pleacă de la o presupusă stare de fapt care nu este dovedită și nici nu poate fi verificată, în contextul în care procedura de verificare a proceselor verbale de la secțiile de vot indicate a constatat corectitudinea întocmirii acestora, în raport de dispozițiile legale incidente. Chiar și in contextul în care, s-ar dispune ipotetic renumerotarea voturilor, operațiunea respectivă nu poate releva opțiunea de vot a simpatizanților REPER”, se mai spune în hotărârea BEC Timișoara.

Comentarii

comentarii