Acasă Politica REPER pornește cu Raul Olajos în cursa pentru Primăria Timișoarei

REPER pornește cu Raul Olajos în cursa pentru Primăria Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Cursa pentru locul de primar al Timișoarei are de duminică un nou participant, odată cu lansarea candidaturii lui Raul Olajos, de la Reper. La Iulius Congress Hall, el și-a prezentat ideile cu care intră în cursă cu fostul său șef de partid, Dominic Fritz, de la USR.

Acum la REPER, el a anunțat că  în primul rând, e vorba despre echipa sa și nu despre candidatura sa.

Raul Olajos lasă locul de la Consiliul Județean Timiș, acolo unde a fost ales în acest mandat de patru ani, și îl concurează pe fostul său șef de la USR, Dominic Fritz. Venit pe filiera PLUS în cadrul USR, el a fost demis din funcția de lider al consilierilor județeni ai partidului amintit, divergențele cu ”filiera” USR din uniune s-a înrăutățit, în final trecând efectiv la REPER, noua construcție politică gândită de Dacian Cioloș. Acum, e liderul formațiunii în Timiș.

Dar, important e proiectul și echipa, nu neapărat o candidatură a unei persoane, a subliniat Olajos, la lansarea candidaturii sale

”Nu avem cea mai bună echipă, poate nici cea mai frumoasă, dar suntem cei mai rezistenți și încăpățânați într-un sens pozitiv. Chiar dacă astăzi pare că este vorba despre candidatura mea la primărie, în realitate e vorba de o echipă de oameni care au rezistat în ultimii cinci ani tensiunilor politice și greutăților care au venit din toate părțile. Nu este ușor să faci față în zona politică când nu ești dependent de funcții publice și când rolul tău în zona politică vine strict dintr-o contribuție pe care vrei s-o aduci comunității. În spatele jocului politic sunt tensiuni și presiuni, sunt în general resurse imense și resurse, care nu vin așa cumva din donații punctuale ale cetățenilor, ci care vin din mediile private și publice”, a spus Olajos, celor prezenți în sală la lansarea REPER.

Liderul filialei județene a partidului amintit spune că formațiunea are numeroși experți în domeniile necesare unei bune administrații, iar aceștia stiu cum să își ducă la bun sfârșit

”Noi avem multe proiecte și știm și cum să le implementăm. În ceea ce privește implementarea proiectelor, la partea practică am stat prost în această administrație. Mi se pare incredibil că actuala administrație a dat șanse fostei administrații să revină la putere, și asta pentru că a dezamăgit foarte mult. Dincolo de mesajul european, funcția de primar e o funcție dificilă, e o funcție care să trebuie să facă mai puțin show și să livreze mai multe (…) Avem strategii și concepte, programe și proiecte. Avem strategii de dezvoltare a municipiului Timișoara, a zonei metropolitane. Știu foarte bine că nu neapărat planul face diferența, ci capacitatea de a duce planul la bun sfârșit”, a mai spus Olajos.

Despre unde se situează în prezent REPER în opinia electoratului local, Raul Olajos a spus, adresându-se presei, că nu are sondaje la dispoziție, dar că dacă vrea să știe nivelul de popularitate a sa și a partidului urmărește gradul de iritare al adversarilor politici.

Alături de el, pe podiumul de la Iulius Congress Hall au urcat zece dintre membrii REPER Timiș, care vor intra în cursa pentru consiliul local.

”Sun zece, pentru că așa am gândit noi majoritatea, cu zece consilieri”, a mai menționat Olajos, subliniind că în spate sunt mult mai mulți membri, oameni de valoare.

Comentarii

comentarii