Acasă Economic Reprezentanții sectorului medical din România și Israel s-au întâlnit în cadrul unui...

Reprezentanții sectorului medical din România și Israel s-au întâlnit în cadrul unui eveniment online în premieră

491
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat un nou eveniment business to business în premieră, on-line, România-Israel dedicat sectorului medical.

Acțiunea fost pusă la punct de CCIA Timiș în parteneriat cu Ambasada Statului Israel la București și Misiunea Economică și Comercială în România a statului Israel.

Din partea română, au participat 10  directori ai unor cunoscute și apreciate spitale și clinici medicale private din Timișoara și jud Timiș care s-au întâlnit „virtual” cu 16 companii israeliene din domeniul medical.

Temele abordate au vizat soluții medicale de ultimă oră oferite de sectorul medical din Israel și oportunități de colaborare bilaterale cu companii din județul Timiș.

Evenimentul s-a născut în urma vizitei la CCIAT, în data de 18 noiembrie, a lui David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România și a d-nei Bareket Knafo, șefa Misiunii Economice și Comerciale israeliene în România, când a fost convenită agenda comună de lucru pentru sfârșitul acestui an și pentru anul viitor, care va cuprinde organizarea de evenimente B2B sectoriale, o misiune economică timișeană în Israel și Ziua Israel la Timișoara.

”Mulțumesc companiilor timișene și celor din Israel că au răspuns invitației noastre de a participa la primul eveniment dedicat sectorului medical. Sunt mândră că la eveniment sunt prezente cele mai cunoscute și apreciate spitale și clinici medicale private din Timișoara și jud Timiș.  

Doresc să adresez cele mai calde mulțumiri E.S. Domnul David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel în România și doamnei Bareket Knafo, șefa Misiunii Economice și Comerciale israeliene în România, pentru vizita făcută la Camera de Comerț în 18 noiembrie. 

A fost o întâlnire extrem de benefică în care E.S. Domnul Ambasador a apreciat potențialul economic al Județului Timiș, seriozitatea oamenilor de afaceri timișeni și și-a exprimat deschiderea la orice inițiativă din partea noastră.

Cu aceeași ocazie, timp de 2 ore, am avut o discuție cu dna. Bareket Knafo în care s-a propus o colaborare pe două niveluri: unul privind organizarea de întâlniri virtuale B2B pe sectoare de activitate, și, al doilea, o colaborare în proiecte de mare anvergură, de tipul afacerilor Unicorn. Întâlnirea s-a finalizat cu stabilirea unei agende de lucru atât pentru finalul acestui an cât si pentru anul viitor. 

Respectând programul agendei de lucru, astăzi se întâmplă primul eveniment B2 sectorial.

Între țările noastre există un nivel înalt în ceea ce privește cooperarea economică. În România sunt înregistrate peste 8000 de companii cu capital israelian, iar în județul Timiș, în prezent, activează 57 firme cu asociați din Israel, cu un aport la capitalul social subscris de 669 mii Euro.

În Israel sunt câteva domenii cu un foarte mare potențial de cooperare: agricultura, sănătatea, managementul apei, cibernetica, energia, smart cities – domenii în care cu siguranță vom putea identifica oportunități de cooperare viabile.

Am început cu sectorul medical, considerându-l ca cel mai important în actuala conjunctură și ținând cont de realizările de excepție ale specialiștilor israelieni în acest domeniu.

Ne dorim ca în urma acestei întâlniri să crească numărul de firme mixte cu capital israelian (spitale, clinici) din judetul Timiș, să beneficiem de cele mai avansate tehnologii și echipamente de vârf din domeniu, și de ce nu, să realizăm schimburi de experiență și bune practici a specialiștilor din cele două țări. Dacă astăzi discutăm doar de domeniul privat, avem asigurarea că la următoarea întâlnire vom putea aborda și sectorul medical de stat”, a declarat Florica Chiriță, Președinte Executiv CCIAT.

 

Comentarii

comentarii