Acasă Actualitate Restricții de circulație după ora 22:00, după ce starea de alertă în...

Restricții de circulație după ora 22:00, după ce starea de alertă în România a fost prelungită de azi cu încă 30 de zile

921
DISTRIBUIȚI

Duminică, 14 martie, intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă în România, pentru încă 30 de zile. Din această seară, începând cu ora 22.00, românii nu mai pot ieși din case fără model de declarație pe propria răspundere.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Noua hotărâre de Guvern intră în vigoare în 14 martie şi modifică și intervalul orar al deplasării pe timp de noapte, urmând ca interdicția să fie valabilă între orele 22.00 și 05.00.

Până acum, interdicția de deplasare în afara locuinței este valabilă între orele 23.00 și 05.00.

Totodată, printre alte restricţii, HG limitează gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

Comentarii

comentarii