Acasă Actualitate Restricții suplimentare în trei comune din Timiș. Altele două au ieșit din...

Restricții suplimentare în trei comune din Timiș. Altele două au ieșit din toate anexele

413
DISTRIBUIȚI

Marți, 4 mai, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în care s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș. Ultima astfel de ședință a avut loc chiar duminică, în ziua Paștelui ortodox. Și atunci, ca și acum, s-au analizat majorările de incidență și s-a făcut reevaluarea la 14 zile a localităților în care expiră măsurile aplicate anterior. 

În ceea ce privește majorările, comunele Checea, Fârdea și Otelec au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile incidențe a cazurilor între 1,5 și 3. La reevaluare au intrat comunele Ghizela și Giulvăz. Ambele au ieșit de pe toate anexele, anterior prima fiind pe anexa 3 (rate de peste 3), iar cealaltă pe anexa 1 (rate de peste 7,5).

Vă amintim că în toate localitățile cu rate sub 4, magazinele se închid la ora 21.00, iar deplasările se fac doar cu declarație după ora 22.00, la fel și în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în localitățile cu rate între 4 și 7,5.

La rate între 1,5 și 3 unitățile administrativ teritoriale sunt în „scenariu galben”, iar când acestea depășesc pragul de 3 se impune „scenariul roșu”. La rate de sub 1,5, este limitat la 50% accesul în interiorul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, agențiilor de jocuri de noroc, cinematografelor și instituțiilor de spectacole, în timp ce „pe galben” limitarea este la 30%, iar „pe roșu” accesul în incinta acestora este interzis.

Suplimentar, la rate de peste 4, unitățile economice se închid la ora 18.00, iar circulația se restricționează după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Dacă rata trece și de 7,5, măsurile se aplică și în restul săptămânii. Dacă rata într-o localitate a trecut de 4 sau de 7,5, restricțiile impuse se modifică doar când aceasta revine sub 3,5 sau, respectiv, 7, și când trec două săptămâni de la impunerea scenariului mai restrictiv.

Conform hotărârii aprobate marți de CJSU Timiș, pe anexa 1 (rate mai mari de 7,5) mai rămâne doar Nădragul, pe anexa 2 (rate între 4 și 7,5) sunt 11 UAT-uri, pe anexa 3 (rate mai mari de 3) sunt alte 11 UAT-uri, iar pe anexa 4 (rate între 1,5 și 3) sunt 29. Lista acestora și datele la care s-au impus actualele măsuri și cele la care au loc reevaluările pentru fiecare:

HCJSU-58-MODIFICARE-ANEXE

Comentarii

comentarii