Acas─â Actualitate Restructurare la Spitalul Municipal Lugoj

Restructurare la Spitalul Municipal Lugoj

550
DISTRIBUIȚI

• Solu┼úia adoptat─â de noua conducere a institu┼úiei: eficientizarea unor sec┼úii ┼či diversificarea serviciilor oferite
├Än urma unui audit efectuat ├«n luna aprilie, Ministerul S─ân─ât─â┼úii a solicitat restructurarea Spitalului Municipal Lugoj. Restructurarea s-ar fi putut efectua printr-o reducere a activit─â┼úii ┼či a personalului, dar actuala conducere a spitalului a ales alt─â cale: eficientizarea unor sec┼úii ┼či diversificarea serviciilor oferite popula┼úiei. Astfel, dup─â cum a anun┼úat Septimiu C─âlin G├órbea, directorul medical al Spitalului Municipal Lugoj, au fost p─âstrate cele 440 de paturi din spital, dar a fost m─ârit num─ârul lor ├«n sec┼úiile cu activitate intens─â ┼či a fost redus num─ârul ├«n sec┼úiile cu activitate mai slab─â. Sec┼úia „Medicina intern─â”, cu compartimentele cardiologie, gastroenterologie ┼či nefrologie, a primit ├«n plus 12 paturi, av├ónd, ├«n total, 87, iar compartimentul TBC, din cadrul sec┼úiei „Pneumofiziologie”, a crescut de la 20 la 30 de paturi. Reduceri de paturi s-au f─âcut la sec┼úiile „Psihiatrie” (de la 60 la 48 de paturi), „Ginecologie” (de la 45 la 40 de paturi) ┼či „Pediatrie” (de la 45 la 40 de paturi). „Aceast─â redistribuire de paturi nu a presupus reduceri de personal, de┼či cheltuielile din acest sector sunt foarte mari, de 87% din bugetul institu┼úiei”, a anun┼úat G├órbea, men┼úion├ónd ┼či faptul c─â o alt─â m─âsur─â de restructurare vizeaz─â cabinetele de specialitate. „Conducerea spitalului a propus Ministerului S─ân─ât─â┼úii diversificarea cabinetelor ┼či a┼čteapt─â aprobarea propunerii. Dorim ├«nfiin┼úarea cabinetelor de: cardiologie, gastroenterologie, ORL ┼či pneumologie”, a declarat directorul medical al spitalului lugojean.
 
Finan┼úare de  la japonezi

La r├óndul s─âu, Florin Voichescu, noul manager al spitalului din Lugoj, a anun┼úat c─â, ├«n cadrul m─âsurilor de diversificare a serviciilor, unitatea de cardiologie va fi dotat─â printr-un program finan┼úat de guvernul Japoniei. Valoarea total─â a programului este de 83.180 de euro, din care 69.000 de euro este contribu┼úia japonez. Restul sumei – adic─â TVA-ul – este suportat de spital, din venituri proprii. Conducerea spitalului a mai  ├«naintat Ministerului S─ân─ât─â┼úii un proiect multianual, p├ón─â ├«n 2013, ├«n valoare de 2.856.000 de euro, care vizeaz─â lucr─âri de construc┼úii, finisaje, arhitectur─â ┼či instala┼úii. „Mai avem ├«n vedere ┼či un proiect, ├«n valoare de 188.000 de euro, de ├«nlocuire a instala┼úiei interne de ├«nc─âlzire, dar ┼či un proiect de 620.000 de euro, privind reabilitarea  re┼úelei de ap─â ┼či de canalizare”, a declarat managerul Florin Voichescu.

Comentarii

comentarii