Acasă Actualitate Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță extra măsuri de siguranță pentru pacienții...

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță extra măsuri de siguranță pentru pacienții și personalul maternităților

963
DISTRIBUIȚI

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA anunță toate măsurile de siguranță luate de la începutul pandemiei de coronavirus și până acum și explică demersurile pe care le face constant, astfel încât pacienții, cadrele medicale și întregul personalul non-medical să fie în siguranță.

Maternitățile sunt, prin definiție, spitale de urgență și este necesar ca mamele și copiii să beneficieze de un mediu sigur.  De aceea, maternitatea din Spitalul Première Timișoara este deschisă și gestionează toate nașterile programate, dar și pe cele viitoare. În același timp, se realizează în continuare morfologiile fetale și ecografiile de sarcină ce reprezintă o urgență medicală.

Pentru a răspunde nevoilor pacienților în această perioadă, intervențiile, investigațiile și tratamentele non-urgente au fost amânate. În același timp, consultațiile obișnuite au fost mutate în „Clinica Virtuală”, unde o echipă de peste 360 de medici oferă consultații online. Mai multe detalii aici: https://www.reginamaria.ro/clinica-virtuala.

În maternitatea din Spitalul Première Timișoara au fost luate măsuri sporite de siguranță, triaj și igienă pentru pacienți, medici și întreg personalul care asigură continuitatea activității medicale. Triajul epidemiologic este supervizat de un medic specialist și, la recomandarea acestuia, toate pacientele care intră în spital urmează un protocol premergător nașterii strict. O pacientă care prezintă un risc epidemiologic oricât de mic este izolată imediat și tratamentul ei se face pe un circuit separat, pentru a exclude contactul său cu alți pacienți. Pentru astfel de cazuri, există camere de izolare în fiecare secție din spital, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Pentru o scurtă perioadă de timp, nașterile ce au apărut de urgență, ca urmare a închiderii celor două maternități de stat din Timișoara, au fost preluate de Spitalul Première. Între timp, situația s-a finalizat cu bine, iar activitatea celor doua maternități de stat se desfășoară la acest moment în parametri normali.

În continuare, în Spitalul Première Timișoara toate viitoarele mame sunt testate pentru COVID-19, chiar dacă prezintă sau nu simptome. În cazul unui rezultat PCR pozitiv, pacienta urmează calea legală, conform protocolului stabilit de autorități. Astfel, este anunțată Direcția de Sănătate Publică Timiș, pentru a realiza transferul pacientei în condiții de siguranță la spitalul desemnat de  autorități să gestioneze cazurile de femei însărcinate confirmate cu COVID-19. Dacă rezultatul este negativ, pacienta urmează cursul normal din spital.

Pentru protecția pacientelor, vizitele aparținătorilor au fost restricționate încă de la începutul pandemiei, iar vizitele medicale programate anterior nașterii au fost reduse la minim. Consulturile au fost organizate, astfel încât interacțiunea cu cadrele medicale să se desfășoare în condiții de siguranță. Pacientele țin strâns legătura cu medicul lor curant și împreună cu el stabilesc ce consulturi sunt absolut necesare și ce este de făcut în cazul unei urgențe.

În cadrul rețelei de sănătate, sunt luate măsuri de siguranță care să asigure protecția pacienților și a personalului medical și non-medical. Angajații și colaboratorii REGINA MARIA poartă permanent echipament special de protecție, de la intrarea în spital și până când pleacă acasă. De asemenea, toate sălile de operație și secțiile de terapie intensivă sunt dotate cu aparatură completă și complexă, atât medicală, cât și pentru dezinfecție. Pentru o comunicare eficientă, există canale și fluxuri de comunicare online la nivelul spitalelor, iar medicii și asistentele sunt informați în timp real cu cele mai noi date, fără a fi necesare întâlnirile în grupuri mari.

Comentarii

comentarii