Acasă Actualitate Retim a ridicat, într-o săptămână, 12 tone abandonate ilegal în partea de...

Retim a ridicat, într-o săptămână, 12 tone abandonate ilegal în partea de nord a Timișoarei, lângă perdeaua forestieră

DISTRIBUIȚI

Marți, 21 martie, reprezentanții Primăriei Timișoara prezintă acțiunile întreprinse în ultima vreme la perdeaua forestieră din partea de nord a orașului. Pe lângă o acțiune de plantare desfășurată de municipalitate împreună cu societatea civilă și alte instituții publice, aici a avut loc și o acțiune de salubrizare. Iar angajații RETIM Ecologic SA au strâns nu mai puțin de 12 tone de deșeuri abandonate ilegal.

„Subliniem faptul că responsabilitatea menținerii zonelor publice în norme civilizate de igienă și curățenie revine și fiecărui cetățean în parte. Fenomenul abandonului deșeurilor pe domeniul public ne afectează pe toți, pune presiune pe bugetele de salubrizare gestionate din bani publici și reprezintă o problemă de sănătate publică. Fiecare cetățean are posibilitatea de a preda gratuit deșeurile la punctele de colectare autorizate, o modalitate legală, salubră și civilizată de a gestiona resturile menajere și cele din construcții, preferabilă transportului ilegal și abandonului pe domeniul public”, transmit reprezentanții primăriei.

Tot aceștia amintesc că, pe raza orașului, există patru puncte de colectare gratuită, în care timișorenii pot depozita mobilă, covoare, gresie, obiecte sanitare, frunze și crengi, precum și deșeuri rezultate din construcții și demolări. De anul trecut, pot fi predate gratuit la centrele menționate mai sus și deșeuri din polistiren și carton provenite din ambalaje ale unor obiecte voluminoase sau electrocasnice.

Adresele și orarele obișnuite ale celor patru punctelor de colectare sunt următoarele:

  • Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00);
  • Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00);
  • Str. A. Imbroane, nr. 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00);
  • Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00).

În aceste locații, cetățenii pot transporta și preda gratuit, în baza actului de identitate, următoarele cantități de deșeuri:

–        3 mc/lună deșeuri vegetale, cu recomandarea ca frunzele și iarba să fie depozitate în saci, iar crengile tăiate la aproximativ 50 cm;

–        5 mc/lună deșeuri voluminoase de uz casnic, cu recomandarea demontării / dezasamblării deșeurilor voluminoase de uz casnic;

–        1 mc/lună deșeuri provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări, cu recomandarea ca acestea să fie depozitate în saci rezistenți.

Comentarii

comentarii