Acasă Administraţie Retim și ADID verifică punctual modul de colectare a deșeurilor reciclabile în...

Retim și ADID verifică punctual modul de colectare a deșeurilor reciclabile în Timișoara

431
DISTRIBUIȚI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș), împreună cu Consiliul Județean Timiș și operatorul de salubrizare RETIM Ecologic Service SA, va organiza o acțiunea de monitorizare a conținutului recipientelor destinate deșeurilor reziduale și reciclabile, în 14 iulie, de la ora 10.00.

Activitatea face parte din campania de informare și conștientizare ,,Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală!” Monitorizarea va avea loc în Timișoara, zona străzilor Colonel Enescu și Aurel Cosma, miercuri.

Campania ,,Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală,, este pentru informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea și obligativitatea legală de precolectare separată a deșeurilor (conform legii serviciului de salubrizare al localităților nr. 101/2006), precum și pentru atingerea țintelor de reciclare și valorificare a deșeurilor asumate la nivel local și național.

Reprezentanții instituțiilor vor însoți echipajul RETIM Ecologic Service SA în vedere identificării recipientelor cu conținut necorespunzător. În cazul nerespectării obligației de precolectare separată, utilizatorii serviciului de salubrizare vor fi avertizați asupra abaterii prin aplicarea pe recipiente  a unor etichete de neconformitate.

 

 

 

Comentarii

comentarii