Acasă Actualitate Retim va colecta contra cost deșeurile vegetale din Timișoara

Retim va colecta contra cost deșeurile vegetale din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Problema colectării deșeurilor vegetale de la gospodăriile din Timișoara s-ar putea să își fi găsit rezolvare, operatorul local care se ocupă cu colectarea deșeurilor menajere urmând să preia și acest fel de gunoi. Dar o va face pe bani.

Nevoită să găsească soluții de colectare, primăria s-a adresat celor de la ADID Timiș, pentru ca aceștia să ceară operatorului de salubritate să colecteze și deșeuri vegetale. Așa că s-a ajuns la soluția introducerii unui nou abonament, special pentru acest tip de deșeuri, unul opțional pentru cetățeni. Retim va aduna așa ceva o dată la două săptămâni, urmând să se folosească un container special. Cetățenii vor plăti o sumă pentru acest serviciu, unul care nu e obligatoriu.

Până acum, primăria plătea o firmă, alta decât cea care se ocupă de colectarea gunoiului, respectiv cea care mătură străzile, ca să adune astfel de deșeuri. Soluția era aplicată încă de pe vremea ”precedentului”. Alternativa era ca oamenii să ducă ei sacii cu deșeuri vegetale la cele cinci puncte speciale de colectare, gestionate de Retim.

În urma deciziei ADID, Retim va ridica deșeurile vegetale de la oameni, dar pe bani. Marți, consilierii locali au aprobat „modificarea și completarea Contractului de delegare prin concesiune a activității de colectare și transport a deșeurilor nr. 2303/08.12.2017 prin implementarea unui nou flux și a tarifului unic de colectare separată și transport separat al deșeurilor vegetale pentru utilizatorii casnici din mediul urban”.
Ce înseamnă modificarea? Se plătește o sumă lunar și Retim le ridică. Abonamentul va fi în valoare de 62,98 lei (fără TVA) /gospodărie /lună, Retim va ridica și va transporta deșeurile vegetale rezultate din activitățile de grădinărit și întreținerea spațiilor verzi de pe domeniul privat.
„Acest serviciu se va derula pe bază de abonament și va cuprinde colectarea acestor deșeuri în recipiente  cu capacitatea de 240 l, cu frecvența de golire o dată la două săptămâni, în perioada 1 martie – 30 noiembrie”, se arată în Hotărârea aprobată marți de consilierii locali.

Comentarii

comentarii