Acasă Actualitate Retimul ridică mizeriile, nesimțiții le fac la loc! Rânduiala bănățeană călcată în...

Retimul ridică mizeriile, nesimțiții le fac la loc! Rânduiala bănățeană călcată în picioare, în cartierul Tipografilor

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali intervin, angajații Retim curăță mizeriile, iar nesimțiții din cartierul Tipografilor din Timișoara își scot imediat gunoaiele și le abandonează tot pe spațiul verde. Locul blestemat se cunoaște: strada Vasile Lucaci, la colțul blocului B5!

Aici, era un morman de deșeuri, iar luni 6 martie, au venit oamenii Retimului cu mașina și au ridicat ceea ce ținea de ei.

”Acei saci nu sunt ai Retimului. Nu e treaba lor. Retimul nu are obligația să adune ce se aruncă pe lângă pomi și tufe. De aceea nu i-a ridicat. Vă rugăm vorbiți cu Poliția Locală să trimită Mediul. Nu știm să vină cineva să ridice acești saci negri plini cu gunoaie! Ne-am săturat să luptăm cu nerușinarea unor cetățeni, care nu sunt de fapt din cartier. Ei stau în gazdă și unii sunt din alte țări. De aceea nu înțeleg respectul față de ordinea tradițională bănățeană.

Poliția Locală Timișoara și Retim depun eforturi să sensibilizeze oamenii să nu mai abandoneze mizeriile pe stradă, vin mașinile ridică gunoaiele, dar iarăși se fac la loc. Vă rugăm, oameni buni, indiferent dacă locuiți în gazdă în cartier sau nu, vă rugăm nu mai abandonați deșeurile pe strada Vasile Lucaci, la colțul blocului B5, sau oriunde altundeva în cartierul Tipografilor! Polițiștii locali vă amendează și nu ați vrea asta….! Rugăm Poliția Locală, o parte din gunoi e tot acolo…! Chemați Mediul…!”, este mesajul unui grup de cetățeni, luni 6 martie 2023.

Poliția Locală Timișoara atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

UPDATE: Operativitate maximă a Poliției Locale Timișoara și societății de salubritate Retim, luni 6 martie! La ora 12.25, Poliția Locală a fost informată de situația de pe strada Vasile Lucaci, iar în 20 de minute sacii de gunoi abandonați de nesimțiții din cartierul Tipografilor au fost ridicați de societatea de salubrizare! Retim a intervenit imediat și deșeurile au fost ridicate! Cetățenii mulțumesc Retim-ului și Poliției Locale Timișoara pentru eficiența cu care au acționat!

 

Comentarii

comentarii