Acasă Actualitate Retroparada Primăverii va expune peste 100 de vehicule istorice în Piața Unirii...

Retroparada Primăverii va expune peste 100 de vehicule istorice în Piața Unirii din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Retroparada Primăverii va avea loc, în 22 aprilie, în Piața Unirii din Timișoara, începând cu ora 10:00, unde vizitatorii vor putea admira peste 100 de vehicule din istoria automobilistică, expuse.

Marea majoritate aparține colecționarilor din Timis, cărora li se vor alătura colecționari din Hunedoara și Caras Severin, precum și câțiva colegi de pasiune din Serbia.

”Vă așteptăm să le admirați în întreaga lor splendoare…!”, îndeamnă organizatorii.

La 25 de ani de la înființarea sa de către 21 de pasionați de vehicule istorice, Retromobil Club România constituie la ora actuală cea mai importantă asociație de profil din țară, fapt ce se datorează celor peste 3.700 de membri și eforturilor considerabile prin care restaurează și întrețin vehicule istorice ce se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și mondial.

Retromobil Club România are misiunea de a cultiva pasiunea pentru fenomenul automobilistic, realizând prin fiecare din evenimentele sale un demers cultural educativ prin care încurajează păstrarea în stare optimă a vehiculelor istorice de pe teritoriul României, colecționarea și restaurarea acestora. constituind totodată singura organizație de colecționari care poate oferi sprijinul tuturor celor care doresc să inițieze un proiect de prezervare a unui autovehicul istoric.

Construit după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu, Retromobil Club România a devenit o prezență obișnuită pe scena automobilismului românesc fiind, păstrătorul unei tradiții naționale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani, când România s-a înscris în topul primelor 10 țări din Europa ce au introdus automobilul, fiind, totodată, cea a șasea țară din lume în care s-au organizat primele curse de automobile (1904) – a explicat Ciprian Zaharie.

Comentarii

comentarii