Acasă Actualitate Revin la școală și restul elevilor din Beba Veche și Nădrag. La...

Revin la școală și restul elevilor din Beba Veche și Nădrag. La Boldur, unii se întorc la cursuri online

DISTRIBUIȚI

Vineri, 4 iunie, au terminat școala elevii de clasa a XII. Pe 11 iunie, același lucru îl vor face și cei de clasa a VIII-a. Restul mai au cursuri până pe 25 iunie. Ar mai fi trei săptămâni, însă continuă schimbările de scenariu în școli, inclusiv în județul Timiș. După ședința CJSU de sâmbătă, au apărut modificări pentru unitățile de învățământ din trei UAT-uri.

Conform ultimei hotărâri, începând de luni, vor relua activitatea școlară cu prezență fizică și restul elevilor unităților de învățământ din Beba Veche și Nădrag, trecute din scenariul 2 în scenariul 1. La Boldur, situația stă fix invers, se vor întoarce la cursuri online o parte dintre elevi, după comuna a fost trecută în scenariul 2. Vă reamintim că, în scenariul 2, merg fizic la cursuri doar preșcolarii, elevii din ciclul primar, cei din clase terminale și cei din școli speciale. În scenariul 1, cursurile se țin fizic pentru toți elevii.

După ședința de sâmbătă a CJSU Timiș, 572 de școli sunt în scenariul 1, iar 19 școli sunt în scenariul 2. Concret, sunt în scenariul 2 doar unitățile din comunele Boldur, Giera, Moravița și Voiteg.

„Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 locuitori, pe ultimele 14 zile și propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Inspectoratul Școlar Județean, fundamentată pe baza informării Direcției de Sănătate Publică Timiș, din 05.06.2021, cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ”, transmit reprezentanții prefecturii.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătații definește cele două scenarii astfel:

– Scenariul 1 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– Scenariul 2 – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, care presupune:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Comentarii

comentarii