Acasă Actualitate Revin la școală și restul elevilor din Fârdea, însă trec la cursuri...

Revin la școală și restul elevilor din Fârdea, însă trec la cursuri online o parte a celor din Beba Veche

DISTRIBUIȚI

Marți, 1 iunie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a fost nevoit să opereze alte modificări asupra scenariilor în care se desfășoară cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, în funcție de evoluțiile ratelor de infectare. Deși au fost operate două modificări, numărul școlilor și grădinițelor care sunt în scenariul 2 în Timiș a rămas același, 18.

Concret, au trecut din scenariul 2 în scenariul 1 unitățile din comuna Fârdea, după ce rata de infectare a scăzut sub 1 caz la mia de locuitori. Acest lucru înseamnă că vor veni la cursuri și elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a de la școala Gimnazială Fârdea. În comună mai sunt trei unități, grădinițele din Fârdea și Gladna Română și Școala Primară Gladna Română, însă aici veneau la cursuri oricum toți elevii.

La Beba Veche, în schimb, rata care până acum era sub 1 caz la mia de locuitori a trecut de acest prag. Astfel, de miercuri, trec la cursuri online elevii de a V-a, a VI-a și a VII-a a Școlii Gimnaziale Beba Veche. Deși au trecut în scenariul 2 și grădinițele din Beba Veche și Cherestur și Școala Primară Cherestur, acest lucru nu influențează în vreun fel desfășurarea cursurilor.

Reamintim, scenariul 1 presupune că desfășoară fizic cursuri toți elevii. Scenariul 2 presupune că vin la școală doar preșcolarii, elevii din ciclul primar, cei din clase terminale și cei din școli speciale, iar restul fac cursuri online. Încadrarea se face în funcție de rata de infectare din localitatea unde se află unitatea de învățământ: la o incidență mai mică de 1, se impune scenariul 1; peste acest prag se impune scenariul 2.

În urma hotărârii CJSU de marți, în județul Timiș, 573 de unități de învățământ preuniversitar sunt în scenariul 1. În scenariul 2 sunt doar 18 școli și grădinițe, cele din comunele Beba Veche, Giera, Moravița, Nădrag și Voiteg.

Comentarii

comentarii