Acasă Economic Revocarea președintelui Nicolae Băcanu scapă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad...

Revocarea președintelui Nicolae Băcanu scapă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad de excludere

DISTRIBUIȚI

camera comert aradCamera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a scăpat de dezafilierea din partea Camerei de Comerț și Industrie a României, după revocarea fostului președinte, Nicolae Băcanu. În ședința adunării generale a CCIR care a avut loc în 26 martie nu s-a mai stabilit excluderea camerei arădene, după cum a aflat conducerea interimară a CCIA Arad.

Aceasta a adus și câteva precizări legate de luări de poziție ale fostului președinte după ce a fost revocat. Nicolae Băcanu este acuzat că ar fi comis o serie de nereguli pe timpul cât a condus camera arădeană, care au condus la demararea procedurilor statutare de revocare. „Nicolae Băcanu a amintit de ședința adunării generale a CCIA pe care a convocat-o pentru data de 29 martie dar nu a precizat de ce a refuzat convocarea adunării generale anterior datei de 26 martie, așa cum s-a stabilit în ședința colegiului de conducere din 15 martie a.c. Nicolae Băcanu trebuie să explice de ce a obligat partenerii de proiecte accesate de CCIA Arad să sponsorizeze camera cu sume importante care s-au constituit în fonduri nepatrimoniale puse discreționar la dispoziția sa”, a precizat noul președinte interimar, Gheorghe Seculici. Nicolae Băcanu a ținut secretă lista de membri activi reali ai CCIA Arad, ceea ce i-a permis să orchestreze votul în adunările generale după cum i-a convenit, fără a exista o evidență clară a celor cu adevărat în drept să voteze la momentele respective. „Nu în ultimul rând, neconvocarea nici unei adunări generale pentru anul 2012 este în sine un motiv suficient pentru revocarea președintelui, constituind o crasă încălcare a Statutului care reglementează activitatea CCIA”, a mai declarat Gheorghe Seculici.
„Conducerea interimară a CCIA Arad studiază posibilitatea sesizării Parchetului competent pentru acele fapte de natură penală pentru care considerăm că președintele revocat s-ar putea face vinovat. La nevoie, vom reveni și cu alte amănunte legate de modul discreționar în care Nicolae Băcanu a condus CCIA Arad, provocând o continuă stare de tensiune și stres în rândul personalului și provocând plecarea din cameră a unor specialiști de valoare”, se arată într-un comunicat de presă emis de colegiul de conducere al CCIA Arad și semnat de președintele interimar, Gheorghe Seculici.
„Deşi nu am participat la ședința adunării generale a CCIR de la Bucureşti, am avut acolo un reprezentant care a votat în numele meu şi care mi-a relatat faptul că de pe lista camerelor de comerţ ce urmau să fie dezafiliate de la Camera de Comerț și Industrie a României a fost scoasă CCIA Arad, astfel încât camera de comerţ din Arad rămâne membră a CCIR. Acest lucru dovedeşte faptul că nimeni nu a avut ceva cu CCIA Arad, iar situaţia a fost degenerată de conflictul dintre preşedintele CCIR, Mihail Vlasov şi fostul preşedinte al CCIA Arad, Nicolae Băcanu. Schimbarea de acum câteva zile a lui Băcanu şi numirea ca preşedinte interimar a lui Gheorghe Seculici a îmbunătăţit mult situaţia şi a permis ca Aradul să revină pe lista camerelor de comerţ din România. Consider că acest lucru este unul bun pentru mediul economic din vestul României,” ne-a declarat Georgică Cornu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş şi membru în Comitetul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

 

Comentarii

comentarii