Acasă Actualitate Revolta cetățenilor: ”Moșnița a ajuns în Evul Mediu, în 2021!”

Revolta cetățenilor: ”Moșnița a ajuns în Evul Mediu, în 2021!”

DISTRIBUIȚI

Cetățenii din Moșnița, județul Timiș, susțin că zona în care locuiesc de case noi s-a întors în Evul Mediu. Este fără apă, canal și cu drum de pământ 100% scos din cărțile istorice.

Prin urmare, în aceste zile, când a plouat neîncetat și ziua și noaptea, drumurile au devenit impracticabile și este imposibil să circuli atât cu mașina, cât și pe jos. ”Mosnița a ajuns în Evul Mediu în 2021”, susțin oamenii.

Prezentăm scrioarea cetățenilor trimisă redacției ZIUA de Vest:

”Cine vrea să facă o vizită cu iz istoric nu trebuie să meargă departe de Timișoara: nu pierde mult timp, pentru că îi invităm la Moșnița, la 10 km de Timișoara, deci nu consumă nici mult carburant, dar îi putem prezența viața aproape că în Evul Mediu. Destul de real! Fără apă, canal și cu drum de pământ 100% scos din cărțile istorice.

Lăsând glumă la o parte, au început să se facă pe unele străzi lucrări de apă și canal. Era și timpul. Însă în urmă lor au rămas niște probleme serioase de acces în cartier. Înțelegem ce înseamnă o lucrare și ce sacrificii ar trebui să ne asumăm în numele evoluției, dar credem că trebuie să se implice atât constructorul, cât și primăria în remedierea problemelor legate de accesul tot mai dificil cu un autoturism pe străzile din acest cartier, să nu mai pomenim că pe jos e aproape impracticabil”.

Cetățenii dau și exemple concrete: străzile Tipografilor – Pietroasa. E o arteră centrală, care face legătura cu aproape toate străzile lăturalnice, dar e distrusă. Constructorul și-a retras utilajele, dar în urmă a rămas doar drum de pământ, ușor nivelat, astăzi mai rău că un drum agricol. Dezastru este și pe străzile Românești și Pietroasa.

Strada Comarnic, nici nu a avut parte de lucrări de apă și canal (o altă problemă serioasă pentru oamenii ce locuiesc pe stradă cu cel mai mare grad de ocupare din cartier, lăsată încă nerezolvată), dar pe ea au circulat utilajele constructorului și nici primăria nu a mai pus piatră de mult: astăzi o poză destul de aproape de Evul Mediu… doar că Moșnița nu există în Evul Mediu, Mosnița a ajuns în Evul Mediu în 2021. Moșnitenii plătesc și o “taxă de înfrumusețare”, votată de Consiliul Local Moșnita. Chiar se vede efectul!”

Ce spune Primăria Moșnița?

În legătură cu această problemă, viceprimarul Gheorghe Kadar a explicat: ”Sunt lucrari de apă și canalizare și este un șantier în desfășurare, este adevărat. De aceea pe unele străzi există bălți. Vă invit să veniți să vedeți!

E o băltoacă pe strada Comarnic și niște noroi pe strada Românești și asta este adevărat. Două zile a plouat foarte consistent și acestea sunt urmările, dar când plouă nu se lucrează niciunde pe șantier, nici în Germania nici în Elveția.

Eu îi înțeleg pe cetățeni că sunt supărați, dar după finalizarea lucrărilor, tot confortul ce se va crea va fi în favoarea lor. Se lucrează la apă și canal pe acele străzi. Eu vă invit pe teren să mergem să vedeți. Este și asta adevărat că nu se poate circula ca și pe asfalt. Sunt 19 programe cele mai multe pe județ depuse pe Anghel Saligny, dacă vor primi și finanțare va fi perfect”.

Dacă vor fi și asfaltate străzile, viceprimarul Cadar a mai spus că, deocamdată nu, sunt depuse proiecte pentru asfaltare. ”Momentan lucrăm la apă și canal!”.

Comentarii

comentarii