Acasă Actualitate Revolta polițiștilor locali din Timișoara: ”Viața ne este pusă în pericol! Nu...

Revolta polițiștilor locali din Timișoara: ”Viața ne este pusă în pericol! Nu avem o protecție anti-COVID corespunzătoare!”

2470
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara sunt foarte revoltați că, în ultima perioadă, sănătatea le este pusă în pericol tot mai tare, atunci când trebuie să meargă să îi verifice acasă sau în locurile unde sunt în carantină cei infectați cu SARS-COV2 (COVID19), și oamenii legii nu au mijloace de protecție corespunzătoare.

”Ceea ce ne oferă instituția la care lucrăm nu este de ajuns. O mască de protecție nu este suficientă pentru a ne deplasa la toate cazurile o zi întreagă. Avem nevoie de mult mai mult.

Noi suntem în prima linie în lupta cu COVID19, la fel ca medicii specialiști și medicii de familie. De aceea avem nevoie de mijloace de protecție corespunzătoare primare (măști, mănuși, viziere și dezinfectanți, combinizoane), nu așa să ne aflăm în treabă.

Mai mult, nici toate mașinile cu care ne deplasăm la aceste cazuri nu sunt dezinfectate. Numai una nu este de ajuns. Avem nevoie de o protecție corespunzătoare, asta cerem de la conducerea Poliției Locale Timișoara.

Nu vrem să ne îmbolnăvim pe capete. Avem familie, avem copii, avem mame și bunici, nu vrem să îi condamnăm la boală și la moarte. Doamne ferește…!”, este mesajul polițiștilor locali.

Ce spune conducerea Poliției Locale Timișoara?

”Polițiștii locali beneficiază de dezinfectant și mănuși (câte 100 buc/ cutie) în fiecare autovehicul cu care se deplasează pentru verificarea izolaților, iar măștile sunt schimbate la fiecare 4 ore, conform normelor în vigoare.

De asemenea toți au primit viziere. Toate mașinile sunt prevăzute cu combinezoane în caz de nevoie. Ori de care îți au solicitat astfel de materiale le-au fost puse la dispoziție!”, este răspunsul conducerii Poliției Locale Timișoara, joi 29 octombrie 2020.

Concluzia trasă de polițiștii locali este că echipamentele de protecție puse la dispoziție nu sunt suficiente, de aceea riscul de infectare cu coronavirus este în creștere și, cu siguranță, nimeni nu dorește acest lucru, nici ei, dar (probabil) nici conducerea Poliției Locale Timișoara.

De aceea ei doresc o protecție anticoronavirus corespunzătoare!!

Comentarii

comentarii