Acasă Actualitate Revoluţionarii din PSD Timiş au fost prezenţi la Congresul Blocului Naţional al...

Revoluţionarii din PSD Timiş au fost prezenţi la Congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor 2012

769
DISTRIBUIȚI

FOTO

Adrian Năstase, PSD: „Regimul Băsescu este rănit, dar nu a fost încă îndepărtat!”

Revoluţionarii din PSD Timiş, alături de alţi luptători care au participat sau nu la manifestările din Piaţa Victoriei Timişoara timp de 136 de zile, au fost prezenţi la Congresul Blocului Naţional al Revoluţionarilor 2012, vineri, 4 mai, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. În total, din Timişoara, au fost peste 50 de persoane, iar din ţară, peste 1.200. 

Din Comitetul de Conducere al Departamentului Revoluţionarilor PSD Timiş au fost la BNR Adi Sanda, fost ministru secretar de stat cu problemele revoluţionarilor, Dinu Buhăianu şi Emil Vlădesan (membrii în Comitetul de Iniţiativă a Liderilor Revoluţiei din Timişoara organizatorul manifestărilor din Piaţa Victoriei) şi Jijie Gheorghe.   
 
Redăm mesajul lui Adrian Năstase, prezent la eveniment:
 
“Am spus dintotdeauna că identitatea unui forţe politice responsabile este dată de asumarea trecutului, cu luminile şi umbrele sale. Iar una dintre rădăcinile directe ale PSD se află chiar în Revoluţia Democratică Română din decembrie 1989. Relaţia PSD cu asociaţiile de revoluţionari este una sinceră şi de durată, iar prezenţa unor personalităţi ale partidului nostru la acest eveniment vine să confirme acest parteneriat privilegiat cu asociaţia dumneavoastră. Ştiu că revoluţionarii au fost supuşi în anii regimului Băsescu la numeroase presiuni. S-a încercat diabolizarea şi scindarea asociaţiilor de revoluţionari. Uneori s-a reuşit, însă cei mai puternici au rezistat. Eu cred că Dvs. sunteţi între cei puternici şi curajoşi, având curajul de a înfrunta opresiunea nu doar în decembrie 1989 ci şi mai recent. Dvs. reprezentaţi una din forţele civice active în societatea românească, iar pentru atitudinea dumneavoastră trebuie să vă fim recunoscători. Cred că principala recunoaştere a rolului vostru nu trebuie să fie în plan material, deşi acest lucru nu trebuie neglijat, ci etic. În mod public, aici, resping campania de diabolizare la care revoluţionarii au fost supuşi cu precădere în ultimii ani, asigurându-vă de respectul meu şi al Partidului Social Democrat. Cred că meritaţi un respect deplin din partea românilor, nu doar pentru sacrificiile de acum mai bine de două decenii, ci şi pentru cele actuale.
Sper să fiţi alături de partidul nostru în continuare, deoarece regimul Băsescu este rănit, dar nu a fost încă îndepărtat. Vă chem, alături de întreaga societate românească, să fim alături de noul guvern al României, să fim conştienţi că nu se pot produce miracole economice peste noapte, dar prin solidaritate şi muncă putem reclădi normalitatea. Cred că doar solidari putem reclădi încrederea între cetăţeni, eliminând dezbinarea şi terminând prea-lungul război româno-român”.
Emil Vlădesan a spus că toţi cei 1.200 de revoluţionari s-au ridicat în picioare şi au strigat „Jos Băsescu!”.
{vsig}galerie/congres bnr{/vsig}
 

Comentarii

comentarii