Acasă Actualitate Revoluționarul Ion Lăutaru declanșează, luni, protestele în fața Prefecturii Timiș, timp de...

Revoluționarul Ion Lăutaru declanșează, luni, protestele în fața Prefecturii Timiș, timp de o săptămână

1832
DISTRIBUIȚI

Ion Lăutaru, revoluționar cu rol determinant în Revoluția din 1989 de la Timișoara, va declanșa proteste luni, 31 august 2020, prin pichetarea Prefecturii Timiș, timp de o săptămână, până duminica viitoare.

Lăutaru a explicat că în situația lui sunt peste 60 de revoluționari din Timișoara care așteaptă cu sentința în mână de un an să fie pusă în aplicare, de către Secretariatul Revoluționarilor din București.

”E o sentință definitivă și irevocabilă, dată de o instanță și nu este  respectată. Trebuia ca să ne elibereze certificatele în 45 de zile, conform legii nr. 341, dar a trecut un an și tot degeaba.

Le-a trimis pe toate cele peste 500 de certificare semnate de președintele României pentru a scăpa de problema colaboratorilor cu fosta Securitate la Înalta Curte de Casație și Justiție, să le verifice pe toate.

A făcut asta ca să ne blocheze și să nu ne elibereze documentele.

Trebuia să ni se elibereze certificatele, așa cum zice legea în 45 de zile, iar dacă unul avea probleme cu o instituție era chemat la raport, dar ceea ce s-a făcut este un abuz.

Curtea de Casație nu are competență și le-a dat la Direcția Națională Anticorupție. Secretarul de stat trebuia să le oprească numai pe acelea pentru care erau făcute sesizările penale, nu să le blocheze pe toate și mai ales pe cele ale timișorenilor care nu au nimic în comun cu ceilalți.

Vrem să se pună în aplicare sentința noastră pe care am obținută în instanță și să ni se elibereze urgent certificatele”, a declarat Lăutaru.

Comentarii

comentarii